Joško Ponoš / CROPIX
OSLABLJENI HAJDUK

Tudor najavio pobjedu: 'Spremni smo i motivirani, u Osijek idemo po sva tri boda'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 23. kolovoz 2014. 16:20

Kako se osvježiti, ne potrošiti energiju i opet ubilježiti pobjedu nad Osijekom koja bi još više podigla atmosferu pred uzvrat protiv Dnjipra.

Teška zadaća, navijački puk možda i ne doživljava ovaj dvoboj u Gradskom vrtu toliko ozbiljno, no Igor Tudor je svjestan da mu bodovi trebaju i da s njima još više podiže ljestvicu. Pratnji u prvenstvu bježi, a pritisak prema vodećima povećava. Nitko ne tvrdi da je Osijek usputna stanica.

- Nama je svaka utakmica bitna, od prijateljske do zadnjeg kola, i s tim mentalitetom idemo u Osijek. Želimo odigrati dobru utakmicu i ako je moguće pobijediti – kaže Igor Tudor i nastavlja:

- Osijek je za nas tradicionalno nezgodan protivnik i jako motivirani na Hajduk, naša je prednost dobar moment i pozitivna atmosfera u momčadi.

Sasvim je jasno da će „bijeli“ morati malo rotirati, ako zbog ničeg drugog, a ono zbog susreta u četvrtak. No koga će trener „bijelih“ ostaviti na Poljudu prava je enigma. Sigurno je samo da kapetan Mario Maloča preskače ovo gostovanja zbog kartona.

Priključeni mladići iz Hajduka B su također u ozbiljnoj konkurenciji. Rasporedit će vjerojatno minutažu Tudor među onima koji su bili možda malo u „drugom planu“, ali s obzirom da su i mladi radili ne bi bilo čudno da nekoga od kvinteta Zvonimir Milić, Josip Vuković, Petar Bosančić, Ivan Prskalo i Iso Hairlahović vidimo u Gradskom vrtu. Zašto ne?

- Kapetan Maloča ostaje u Splitu, možda još neki, ali o tome neću govoriti, nije to moj običaj. Bit ćemo u Osijeku u najboljem mogućem sastavu, motivirani i spremni na pobjedu – zakopčan do grla bio je Tudor, no ipak je dodao:

- Za neke igrače bit će ovo malo veća prilika da se dokažu. Znate da je volim kazati da je kod nas svaki trening kvalifikacijski, prilika da se izbori mjesto u momčadi. Neki će sada dobiti veću priliku.

Što se Osječana tiče, tu nepoznanica velikih nepoznanica nema. Već je obilan fonda međusobnih utakmica, sigurno da i Osječani imaju svoje planove kako pomrsiti „bijelima“ račune.

- Znaju se njihove karakteristike, dolaze nakon dobrog rezultata i pobjede kod Zagreba. Sigurno da ih je to dodatno napunilo optimizmom. Neću kazati ništa novo kada spomenem da nas očekuje vrlo teška utakmica. Međutim mi smo spremni i motivirani. Unatoč svemu što će se mijenjati, na travnjaku ćemo imati dobru ekipu koja će igrati našu prepoznatljvu igru i ići samo na jedno, a to je na što idemo svaku utakmicu, pobjedu – poručio je trener „bijelih“.

Bez obzira na večerašnji prvenstveni dvoboj svima su misli usmjerene prema Dnjipru, četvrtak, prilika ove generacije za igranje u Europskoj ligi. Prva, sigurno ne i posljednja prilika. Zna to i Tudor, no sve za sada drži pod kontrolom.

- Plus iz te utakmice sa Dnjiprom je rezultat koji smo izvukli i normalno da je igračima u glavama ta utakmica koja je možda jedna od najvažnijih u zadnjih nekoliko godina. Htjeli to ili ne, to je u glavama. Međutim, oni su profesionalni, i ono što vidim na treningu, jednu mentalnu prisutnost u svakom detalju, daje mi nadu kako će sutra od 19 sati svi biti spremni samo za Osijek – završio je Igor Tudor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 11:20