Tom Dubravec / CROPIX
TRENERU OVACIJE POLJUDA

Tudor: Bencun nas spašava; Ivković: Nemam kompleks Tudora, ali imam Sušića

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 27. listopad 2013. 00:19

Igor Tudor je opet pobijedio Tomislava Ivkovića. Uzeo mu je Kup prošle sezone, a sad je nastavio niz pobjeda u prvenstvu...

- Ne, nemam kompleks od Tudora nego prije mislim da se uvijek protiv nas razigra Sušić. Svaka je utakmica drugačija, a imaju se igrati još dvije..., komentirao je trener Lokomotive.

Čestitao je Hajduku na zasluženoj pobjedi. Kaže da je njegov momčad loše otvorila utakmicu i da su tek od dvadesete minute počeli igrati. A brzo su poslije toga primili gol.

- Hajduk je bio bolji u prvom poluvremenu, a u nastavku smo gledali vrhunski nogomet. Meni je to izgledalo jako dobro. Bilo je šansi i akcija sa obje strane. Ovo je utakmica koja je vratila vjeru u hrvatski nogomet. Danas je tu bilo 10, 15 reprezentativaca raznih kategorija. Zaistao je pravi užitak biti dijelom ovog spektakla, komplementirao je na kraju Ivković.

Ivković je kazao da je glavne adute poslao na teren u nastavku, Pjaca je bio mjesec danas ozlijeđen, a Mišić je tri tjedna bio aut.

Trener Lokomotive vrlo je pohvalno govorio o Hajduku.

- Ako budu ovako igrali i uz dozu sreće Hajduk sigurno može biti konkurent za naslov prvaka Hrvatske. Hajduk igra dobro i pobjeđuje. Dinamo ima bolju momčad, najbolje igrače u Ligi. Odigrali su bolje protiv PSV-a, ako tako nastave onda su oni prvi favoriti za osvajanje titule prvaka, a mi ćemo se boriti u toj utrci za Europu. Stvarno je lijepo biti sudionikom jednog vrlo dobrog prvenstva, zaključio je Ivković.

Trener Hajduka doživio je ovacije napuštajući travnjak Poljuda.

- Zadovoljan sam. Osvojili smo tri boda. Nastavili smo dobar period igara i rezultata. Dvije momčadi koje igraju ponajbolji nogomet u ligi odigrali su pravu utakmicu. Lijepo je da ljubitelji nogometa imaju priliku i vikendom gledati prave utakmice, a ne samo utorkom i srijedom. Čestitam svojima, čestitam Lokomotivi, a i sucu Mariću. Njemu nije bilo lako, ali čestitam mu na njegovoj izvedbi.

Mišić i Pjaca razbudili su Lokomotivu u nastavku?

- Oni su dva ponajbolja mlada igrača u Ligi. Ja bi ih volio imati u svojoj momčad. U prvom poluvremenu mi smo dominirali, a u nastavku su oni imali posjed. Završilo je na našu stranu. Lijepo mi je bilo vidjeti onaj treći gol, kontra 5-1, to nisam nikad vidio. Lijep završetak zbog cjelokupne priče.

Hajduk je izdržao pritisak zbog imperativa pobjede za prvo mjesto.

- Pritisak je na igračima na svakom treningu. Oni su igrali najboje što mogu. To je mentalitet koji pokušavam usaditi sa svojim pomoćnicima Harijem i Vučkom. Tko god se bavi sportom mora se nositi s pritiskom.

Bencun je iskočio kao neočekivani junak.

- On je konstantno bio dobar, ali stalno smo čekali ono nešto, asistenciju i gol. Ima sve potrebne kvalitete. Bencuna je izbacila momčad. Držim da je ovo momčadski bila jedna od naših najboljih utakmica. Kad uđeš u utakmicu i pružiš sve od sebe onda teško gubiš utakmice.

Ipak fali klasični "killer" u napadu.

- Mogu se složiti da teško zabijamo golove ili je bolje reći da ne zabijamo lagane golove. Možda je to psihološki blok napadača koji bi se mogao odblokirati sa jednim golom. Iako taj period traje nešto duže uvjeren sam da se i to može okrenuti.

Tino Sušić je ključni čovjek igre Hajduka.

- Tino Sušić je odigrao pravu utakmicu. Drago mi je zbog njega. On je zbog fizičke moći jedan od naših najboljih igrača, ali na visokom je nivou tehničko-taktičkom pogledu. Meni je i Bradarić bio vrlo dobar. Iako je forsirao duge lopte, ali to je bilo na moju odgovornost. Jer ako stalno igramo pas igru onda smo lako čitljivi. Bradarić je imao ogromnu količinu trke.

Tudor je na pravom putu. Njegov Hajduk juriša na oba fronta, borit će se u prvenstvu i u Kupu. Tribine ga vole. Tudor priznaje da je prekrasan osjećaj čuti one ovacije i skandiranje navijača. Zasluženo gušta na klupi Hajduka...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:39