Nenad Dugi/CROPIX
PRIPREMA ZA LIGU PRVAKA

Treneru slobodne ruke: Zareda li Dinamo i s porazima, Mamići neće dirati Jurčića!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. ožujak 2013. 16:50

Kruno Jurčić je na presici nakon utakmice Dinama i Slavena Belupa kazao da Dinamo starta s pripremama za Ligu prvaka, pa će zbog toga vjerojatno patiti rezultat i igra. Što na to kaže sportski direktor Zoran Mamić?

- Tako je dogovoreno. Dakle, pripremali smo se za prve četiri utakmice nastavka prvenstva, željeli u njima osigurati adekvatnu prednost pred suparnicima. To smo uspjeli, pa sad slijedi faza priprema za Ligu prvaka. Sve je to po planu - kaže Mamić.

Što faza priprema za Ligu prvaka konkretno znači?

- Znači da će na treninzima više raditi individualno, otklanjati svi mogući nedostatci, pokušat ćemo sve nogometaše na najbolji mogući način pripremiti za ono što nas čeka na ljeto. To je sad naš glavni cilj s obzirom na prednost koju imamo u nacionalnom prvenstvu. Također, do kraja će sezone mladi igrači dobivati više prilike, kako bi skupili što više minuta i napredovali.

Zasad neki sjajno napreduju, poput Tina Jedvaja. Kako će sad pojačanje Lee Addy uopće upasti u udarni sastav kad Jedvaj igra tako dobro.

- Jedvaj je mlad dečko, kao što su to i Šimunović, Čalušić, Kolar, Brodić... Mi to ne bismo željeli, bilo bi najbolje da to toga nikada ne dođe, ali logično jest da se očekuju oscilacije kod mladih nogometaša. Kad smo kod Jedvaja koji se stvarno predstavio u odličnim izdanjima, ne treba ga precjenjivati. Jer doći će najesen europske utakmice, gdje treba i iskustva. Naravno da smo svi sretni što mladi stoper igra tako dobro, ali isto tako od Addyja očekujemo da bude pojačanje i pomogne u borbi za Ligu prvaka i što bolje europske rezultate - zaključuje mlađi Mamić.

Klupska politika Modrih u ovom trenutku je jasna i transparentna. Momčad se treba spremiti za kvalifikacije i Ligu prvaka kako bi u svojoj trećoj sezoni napravila najbolji rezultat do sada. Također, Jurčić je dobio zadatak afirmacije mladih igrača, velikih talenata što mu je u prijašnjim mandatima uspijevalo. U Maksimirskoj 128 tvrde da ima slobodne ruke, te da mu bez obzira na rezultate ovoga proljeća daju punu potporu u gradnji momčadi. Jurčić je dobio sigurnost i mir, nitko ga neće dirati ukoliko stignu i neki porazi, odnosno lošije igre. Ovoga puta to bi trebalo biti točno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 19:30