Lovro Majer i Antonio Marin
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
AGONIJA DRAGULJA

Trebao je biti novi vođa Vatrenih, City i Juve su mu nudili milijune, a sada se bori za ostanak u HNL-u!

‘Pa i Gvardiola se istrpilo, a njemu nikad nisu dali da odigra dvije cijele utakmice zaredom‘
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 05. svibanj 2021. 14:22

Za njim je doslovno ludjela nogometna Europa. Prije svega par mjeseci, tek pokoju godinu unazad, pričalo se o Antoniju Marinu, danas 20-godišnjem nogometašu Dinama na posudbi u Lokomotivi kao o novom vođi Vatrenih u budućnosti. Njegov je zastupnik na nogometnom tržištu, Miroslav Bičanić, govorio da će na SP-u u Kataru Marin sigurno predvoditi hrvatsku nogometnu reprezentaciju u novom pohodu na vrh.

No, između dva Svjetska prvenstva, svašta se izdogađalo u karijeri mladog Zagrepčanina. Od toga da su ponude velikana poput Manchester Cityja i Juventusa od 10+ milijuna eura glatko odbijane pa do traženja novog puta kroz talijansku Monzu i Lokomotivu.

Miroslav Bičanić o Marinovoj je karijeri govorio u našem novom SuperSportske Podcastu:

- Još ima vremena za njegov uzlet. Antonio je sjajan dečko, dobar mladić koji je mlad upao u seniorski nogomet. Po meni, nije dobio dobru podršku, dobre uvjete, pa čak ni kredit da pokaže sav njegov talent. Pričali smo i o situaciji o Hajduku, Kačaniklić je igrao, Teklić nije. Kod Antonija je ista situacija. Dvostruka mjerila... Njegov kolega je dobio nekoliko utakmica u nizu, govorimo o Gvardiolu. Loše je odigrao jednu europsku utakmicu, ali ga se istrpilo... - rekao je Bičanić.

Taj isti Gvardiol već je igrač RB Leipziga, a je li zaista Antonio Marin mogao otići u redove ponekog od spomenutih velikana za iznos napisan u dvije znamenke milijuna eura?

- Mogao je! Ali, tada se procjenjivalo da će u Dinamu dobiti dovoljan broj prilika koje će mu povećati vrijednost, a o njemu se zaista razgovaralo kao o budućem A-reprezentativcu. Da se razumijemo, nismo mi, menadžeri, odbili tih 10 milijuna već se to dogodilo u razgovoru s klubom. Tada smo rekli da ga vrijedi još malo pričekati i da bi mogao imati istu priču kao i Modrić, Čorluka i Eduardo. Oni su napravili svoj put kroz HNL te kao etablirani igrači otišli van.

Zanimljiv je primjer kojeg je na početku svog puta u Dinamu imao Dani Olmo...

- Ako se sjetimo, Olmo je svojevremeno u Dinamu bio na izlaznim vratima. U drugoj momčadi je imao nekoliko loših utakmica, ali mu se vjerovalo i dalo priliku. Kod Antonija Marina nije toga bilo. Bojim se da ga hrvatski nogomet ne izgubi, ali struka je tada mislila drugačije. Marin niti jednom nije u Dinamu odigrao dvije cijele utakmice zaredom - rekao je Bičanić.

Cijeli SuperSportske Podcast #35 s Miroslavom Bičanićem pogledajte u nastavku:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 22:31