Boris Kovačev/CROPIX
JURČIĆ POZIVA NA OPREZ

'Treba pametno dozirati naboj u igračima. Svjesni su prilike, pa ne bih želio da izgore'

'Prednost jest velika. Malmö nema drugog izbora nego jurišati. Tu moramo biti pametni i kazniti ih. Tada bismo ušli u mirne vode s kojima bi stigli do našeg velikog cilja'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. kolovoz 2011. 12:57

Krunoslav Jurčić krenuo je po svoju prvu Ligu prvaka. Iako je prije prve maksimirske utakmice kazao kako je mlad trener i da je pred njim još mnogo Liga prvaka, ova će mu vječno ostati u sjećanju, jer je - prva! Poput prve ljubavi, nikad je neće zaboraviti. U predvečerje ogleda u Malmöu izgledao je samouvjereno. Toliko vjeruje svojoj momčadi da djeluje kao čovjek koji ne može izgubiti.

- Idemo uzeti ono što nam pripada, ono što smo zaslužili. Idemo uzeti Ligu prvaka!

Rekao je to sigurnim glasom koji ne trpi alternativu. Kaže da je momčad prepuna pozitivne energije, da svi jedva čekaju početak dvoboja. U najavi prije sedam dana točno je pogodio kako će igrati Malmö, “skinuo” ih je u detalje. A što očekuje danas, što će ponuditi Šveđani?

- Rezultat koji smo mi ostvarili u prvoj utakmici nameće samo jedan način na koji može igrati Malmö, od prve minute pokušat će nadoknaditi našu prednost. Neće ništa kalkulirati, igrat će s dvije špice. To je jedini način kojim će pokušati uhvatiti 1:4 iz prve utakmice.

Kruno Jurčić drži da bi bilo kontraproduktivno mijenjati sastav koji je igrao u prvoj utakmici.

- Dečki su sjajno raspoloženi, nema potrebe bilo što mijenjati u sastavu.

Možda dođe do promjene jedino na lijevom boku, jer Luis Ibanez osjeća sitne tegobe. Slične ima i Ivan Tomečak nakon što je zaradio udarac u Osijeku. Ukoliko Ibanez ne bude spreman, njegovu poziciju zauzet će iskusni nogometni vuk, Leandro Cufre. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Jurčić tijekom ogleda u Švedskoj dati priliku mladićima koji su oduševili u Gradskom vrtu, Mateu Kovačiću i Mariju Šitumu.

- Vidjet ćemo, ne želim ništa prejudicirati.

Naravno da je trener svjestan što bi mogao donijeti današnji dan, definitivnu prekretnicu Dinamova europskog prokletstva. Jasno je da zna da nakon njega više ništa neće biti isto.

- Logično kako je to zaista dan koji donosi nešto veliko. Zato moram biti oprezan u pripremi utakmice. Trebam pametno dozirati taj veliki naboj u mojim igračima. Svjesni su velike prilike, pa ne bih želio da “izgore”.

Ne bi smjeli, zar nisu dovoljno iskusni da je zadrže?

- Prednost jest velika. Malmö nema drugog izbora nego jurišati od prve minute. Tu moramo biti pametni i brzo ih kazniti. Tada bismo ušli u mirne vode s kojima bi stigli do našeg velikog cilja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 15:39