Drago Sopta/CROPIX
OBNOVLJENA TRADICIJA

Traje li ljubav? Hoće li Mamić uoči derbija pozvati Maleša i hajdukovce na ručak?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. ožujak 2012. 23:27

Hoće li Dinamo ugostiti Hrvoja Maleša i delegaciju Hajduka na službenom ručku prije subotnjeg derbija Dinama i Hajduka?

Modri i Majstori s mora nekada su svaki put prije utakmice odlazili na zajednička druženja. Onda je “puklo”, pa je prošlo nekoliko godina bez gastronomskih užitaka uoči “vječnog derbija”. Prošle godine je tradicija obnovljena, u restoranu “Klub književnika”, održan je ručak delegacija Modrih i Bilih, datum je bio 18. ožujka.

A kako će biti godinu dana kasnije? Je li obnovljena ljubav i dalje tako čvrsta? U Dinamu se nije promijenilo ništa kad se radi o čelnim ljudima, ali na Poljudu je došlo do velikih promjena, u međuvremenu je prvi čovjek postao Hrvoje Maleš. Koji nije baš omiljen lik u maksimirskim uredima. Ako se sjećate, u vrijeme dok se vodio rat Dinama i Hajduka oko Josipa Šimunića, Zdravko Mamić je poručio Malešu:

- U svom inauguracijskom govoru kazao je da će Hajduk u tri godine dva puta biti prvak, te osvojiti tko zna koliko kupova. Mogu mu samo poručiti neka bira, hoće li završiti u Brodogradilištu ili Željezari Split.

Kasnije ga je ZM proglasio i “cinkerom” nakon uhićenja Željka Širića i Stjepana Djedovića. Maleš je pak priopćenjem odgovorio Mamiću kazavši da je iznenađen reakcijom Dinamova izvršnog predsjednika:

- Umjesto da mi je čestitao i podržao rad pravne države, danima me konstantno napada i vrši medijski linč.

Dakle, što će ove godine nakon svega biti s ručkom?

- Nismo o tome razgovarali. Pitajte direktora Vrbanovića, on je zadužen za takva okupljanja - kazao je Barišić promijenivši ploču od prošle godine. Nazvali smo direktora Damira Vrbanovića.

- Ne znam ništa o zajedničkom ručku. Nije bio tema razgovora.

A što vi mislite, treba li ga biti?

- Nemam mišljenje o tome. Nitko u klubu o tome nije prozborio niti riječi, ali ne znači da neće - zaključio je Vrbanović.

Ako nas pitate, ručali ili ne, najvažnije je da derbi Dinama i Hajduka prođe u sportskoj atmosferi. Svađa i animoziteta već je svima preko glave.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 22:10