Boris Kovačev/Cropix
DINAMO VS VARAŽDIN

Tot se boji Toplaka: Bio mi je student, jedan od najboljih. Evo prilike da vidim što zna

Ja sam dečkima objasnio što je finale Kupa. To je praznik nogometa i idemo ga proslaviti! Našom igrom, bez opterećenja, mi stvarno nemamo što izgubiti, tvrdi Toplak
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. svibanj 2011. 13:21

Došao je i taj dan. Nogometašima Varaždina događa se najljepši trenutak sezone, večeras kreću u borbu za svoj prvi profesionalni trofej u karijeri. Jedino Vugrinec ima naslov s Dinamom i Kup s Rijekom, svima ostalima ovo je posebna večer. Posebna je i njihovom klubu, koji će sedmi put pokušati staviti Rabuzinovo sunce u svoje vitrine. Od šest dosadašnjih pokušaja čak je četiri puta baš Dinamo zaustavljao te ambicije.

- Modri su i ovoga puta apsolutni favoriti, zapravo i više nego ikad. S prethodnim se finalima Kupa ovo ni ne može usporediti; svaki put dosad imali smo određenu moć pa se nadali uspjehu, ovoga puta stvarno nema nikakvih očekivanja.

Tako ogled najavljuje Samir Toplak. Zar je pokleknuo unaprijed ili samo smanjuje tenzije kod svojih uglavnom izrazito mladih igrača?

- Ambicija se nikad, baš nikad ne odričemo. No, treba realno postaviti stvari. Naš je cilj u Maksimiru probati namučiti Dinamo, to svakako možemo. Dvije su utakmice s Modrima u prvenstvu, u kojima smo oba puta odigrali 1:1, uz za nas izrazito loše suđenje, dovoljan zalog da vjerujemo u to.

Kako će večeras izgledati Toplakova momčad?

- Ja sam svojim dečkima objasnio što je finale Kupa. To je praznik nogometa i idemo ga proslaviti! Našom igrom, bez iakvog opterećenja, jer mi stvarno nemamo što izgubiti.

Predstavili su ga kao trenera, iako je službeno još uvijek pomoćni trener. Terminologija je ovih dana u Maksimiru vrlo važna, svaka se riječ važe, prvo pravilo ponašanja glasi: 'Ne spominji Vahu nikada!’ I Marijo Tot, dojučerašnji Vahin pomoćnik, čovjek koji je iznenada dobio priliku voditi Dinamo u finalu Kupa, izbjegava govoriti o Halilhodžiću.

- Ne bih o tome pričao, mi smo sad usredotočeni na ovu utakmicu - govori Tot koji, vidno, ima tremu, ne sjedi se baš svaki dan na Dinamovoj klupi. Vjerojatno je pod pritiskom, uletio je 's neba pa u rebra’ i sad mora osvojiti Kup.

- Ići ćemo na pobjedu, tu nema dvojbe. Slažem se da je najteže igrati ovakve utakmice, kad je većina već upisala tri boda, ali mi taj trofej želimo osvojiti.

U slobodno vrijeme puno čita, najviše ruske klasike, a neka se zna da je on magistar nogometa. Završio je, naravno, Trenersku akademiju, zatim Fakultet kineziologije smjer nogomet. Predaje na Akademiji HNS-a već godinama, iako će tek u lipnju napuniti 39 godina.

- Samir Toplak bio mi je student, jedan od najboljih koje sam imao. Ja predajem predmet 'taktika’, doista se tu dobro snalazio. Evo prilike da vidimo što je naučio, ha-ha.

DINAMO - VARAŽDIN

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka).

DINAMO (4-2-3-1): Kelava - Vrsaljko, Tonel, Cufre, Ibanez - Badelj, Calello - Tomečak, Sammir, Rukavina - Beqiraj.

Klupa: Skender, Mesarić, Morales, Brezovec, Ademi, Kramarić, Sylvestr.

VARAŽDIN (4-2-3-1): Krklec - Šimek, D. Škvorc, Conjar, Kvesić–- Šafarić, Brlečić - Glavica, Glavina, F. Škvorc - Vugrinec.

Klupa: Mrmić, Sušac, Tkalčić, Punčec, Golubar, Posavec, Dudić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 21:10