Duje Klaric / CROPIX
LUDA SPLITSKA NOĆ

Torcida napravila nezaboravan ambijent, zviždalo se jedino - Šukeru!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. kolovoz 2014. 00:35

"Nima Splita do Splita" kad su Hajduk i nogomet u pitanju. Grad podno Marjana od ranog jutra je bio "zamotan u bilo". Rijeke navijača slijevale su se prema Poljudu, zastave, šalovi i dresovi Majstora s mora preplavili su ulice, pjesme su krenule već na Rivi pa su se širile sve glasnije i glasnije što se ogled približavao. Malo koji grad na nogometnom Globusu može se pohvaliti da tako voli svoj klub. Bezgranična i bezuvjetna ljubav navijača prema Hajduku. Tako se cijela priča najbolje može opisati. Strani turisti koji su nakrcali Split zapanjeno su gledali to navijačko tijelo koje je cijeli dan "šaralo" Dioklecijanovim gradom. Mnogi su se fotografirali s Hajdukovim navijačima, tražili su fotku za uspomenu, neki su se grlili s momcima iz Torcide, hrabri su i zapjevali... Čudesna atmosfera vladala je u Splitu u uvodu utakmice.

A kako li je tek bilo na Poljudu! Prekrasno, inspirativno, motivirajuće, senzacionalno, čista uživancija za sve. Okupilo se oko 30 tisuća gledatelja! Kazivali su nam stariji pratitelji Hajduka da je ozračje podsjećalo na ono iz sredine osamdesetih, iz slavnih vremena Majstora s mora. Znali smo da je na Poljudu uvijek poseban nogometni događaj, da takve atmosfere nema nigdje u Hrvatskoj pa i mnogo šire. Pjesma i gromoglasno navijanje sastavni su dio scenografije od koje se ježi koža i onima koji ne pate od emocionalnih akrobacija. Jučer je ipak i ta već toliko puta opjevana atmosfera na Poljudu doživjela svoj klimaks. Tako žestoko i fanatično navijanje nije prestajalo ni jedne sekunde. Pjesme u slavu Hajduka i Dalmacije orile su se iz svega glasa, na tribinama se skakalo, ludovalo. Ne samo Torcida, cijeli stadion je bio u nekom posebnom zanosu, istočna i zapadna tribina također su unisono kretale u "navijački napad". Recimo, na istočnoj tribini, navijači su sjedili na stubama, nije se više mogla ugurati ni igla. Atmosfera je zaista bila na ponos Hajduka i svih njegovih poklonika.

Related content

Nažalost, bilo je i onih neugodnih skandiranja na račun HNS-a, znate onaj poznati refren koji počinje sa "HNS pederi"... Porciju uvreda zaradio je i predsjednik Kuće hrvatskog nogometa Davor Šuker, a čulo se i ono "Je.. vas Mamić". No ta uvredljiva skandiranja trajala su kratko, nogometni narod je mislio samo na Hajduk. Veselio se, navijao i pjevao u njegovu slavu. Na zaista impozantan način.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 03:38