Zagreb, 260910.Prva HNL liga. Utakmica 9. kola izmedju Lokomotive i Dinama, koja je bila otkazana zbog kise i natopljenog terena, odigrava se dan kasnije.Na slici: navijaci na istocnoj tribini.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
ZABIO I CHAGO

Tonel zabio prvijenac u rutinskoj pobjedi Dinama, hat-trick Krstanovića

Piše: ArhivaObjavljeno: 26. rujan 2010. 20:00

Nogometaši Lokomotive i Dinama održali su zanimljiv javni trening pred 200-injak gledatelja na Maksimiru. Kiša je u nedjelju u Zagrebu popustila, riječnikom Formule 1 bio je to 'drizzle', Sakomanovi 'specijalci' uredili su teren da se može igrati, a sklizak, brz travnjak natjerao je aktere na maksimalnu koncentraciju.

Stariji brat je kao i u lanjska dva navrata, teško došao do tri boda, ovaj put s rekordnih 2-0. Kelava je cijelo vrijeme morao biti budan, a tek nakon Tonelova prvijenca, glavom nakon kornera u 74. minuti bilo je jasno da neće biti iznenađenja.

Bila je to doslovce revija Dinamove mladosti. Za Lokomotivu su istrčali dinamovci na posudbi, zbog ozljeda nije bilo najiskusnijih, Sopića, Bule, Sivonjića i kapetana Martinca, a vrata je dobro čuvao Delačeva zamjena iz U-19 vrste Dominik Picak. Prosjek godina po_etnih 11 'lokosa' bio je 19,9, najmlađi od trojice rođenih 1992. Komorski, najstariji Marko Šimić (1988.). Kod 'gostiju', oduzmemo li obrambeni trojac Bišćan (32), Tonel (30) i Cufré (32), prosjek preostale osmorice bio je samo 21 i pol godina, uostalom, poznata je stvar da su tinejdžeri Ademi (19) i Vrsaljko (18) postali stožerni igrači čim su se ljetos vratili s juniorskog Eura.

Za 'plave' u zlatnim dresovima na položaju požutjelog Sammira zaigrao je Badelj, nakon lakše ozljede vratio se i Rukavina, ali tek toliko da se rastrči. Sredinu je popunio Chago, strijelac za 1-0 utrčavanjem iz drugog plana na dodavanje Sylvestra, koji nema pravo nastupa u Europi. Vjerojatno će Chago ostati u postavi i za Solun u četvrtak. Kramarić je dobio 25 minuta, propustio jednu dobru prigodu.

Zagreb - Rijeka 3-1 (Krstanović 25' 32' 39', Đalović 86'-11m)

Luka Pavlović upisao je prvu pobjedu nakon povratka na klupu “pjesnika”. Nad Zagrebom su se i u nedjelju gužvali oblaci, a kiša je dobrano namočila travnjak u Kranjčevićevoj. Ipak, suci su odlučili da je jedna odgoda utakmice između Zagreba i Rijeke bila sasvim dovoljna, stoga se pretposljednji dvoboj 9. kola HNL igrao na terenu na koji bi odmah pristali i hrvači u blatu.

Prvi strijelac lige

To je već na samom početku osjetio Radomir Đalović, koji je pobjegao obrani domaćih, ali u kaljuži “zaboravio” loptu. Nekoliko minuta kasnije Kreilach je zatresao i vratnicu, a na drugoj strani Lisjak obranio “zicer” Abdurahimiju.

No, potom na scenu stupa sjajni Ivan Krstanović, ove jeseni najraspoloženiji napadač Hrvatske nogometne lige. U samo petnaestak minuta 27-godišnji je Krstanović, kojeg je ljetos htio angažirati Hajduk, glavom napunio mrežu Riječana i tako još jednom na sebe uperio svjetla pozornice. Kad već travnjak nije dopuštao stvaranje akcija, Zagrepčani su se odlučili na zračnu egzekuciju.

Đalović smanjio iz penala

Drugo poluvrijeme ponudilo je znatno manje uzbuđenja. Gosti se od Krstanovićevog “blitzkriega” nisu više uspjeli oporaviti, tek je Radomir Đalović u 86. minuti smanjio na 3-1 pogotkom iz jedanaesterca. Riječani se kući vraćaju s teretom od tri uzastopna poraza. Zagrepčani im, pak, s nova tri boda na ljestvici čine društvo.

Lokomotiva - Dinamo 0-2 (Chago 22', Tonel 75')

Kraj

82. minuta - Izmjena! Tomečak je izašao, Ibanez je ušao

75. minuta - GOOOL! Tonel je zabio svoj prvijenac

73. minuta - Izmjena! Badelj je izašao, Calello ušao

68. minuta - Bekić se odmah našao u prilici i pucao. Kelava je uz malo problema ulovio loptu

66. minuta - Izmjena! Šimić je izašao, Bekić ušao. Roy Ferenčina izvršio je sve tri izmjene

Nije bilo pravih prilika u nastavku utakmice.

65. minuta - Izmjena! Rukavina je izašao, Kramarić ušao

56. minuta - Izmjena! Mlinar je izašao, Peko ušao

46. minuta - Izmjena! Maleš je izašao, Poljak ušao

Drugo poluvrijeme

37. minuta - Udarac glavom Vrsaljka završio je pokraj vratnice

31. minuta - Picak je još jednom sjajno reagirao kod izgledne prilike Badelja

22. minuta - GOOOL! Sylvestr je ubacio za Chagu koji zabija za vodstvo

16. minuta - Vrsaljko je ubacio za Rukavinu koji je ipak ostao malo prekratak

14. minuta - Sylvestr je dobro krenuo u utakmicu. Dolazi u prilike, nabacuje. Sada je njegov pokušaj završio malo iznad vratnice

S obzirom na natopljen teren utakmica je vrlo dobra na početku. Vratar Lokomotive Picak već je tri puta obranio pokušaje Dinama. Po jedan pokušaj Chage, Ademija i Tomečaka mladi Picak je uspješno obranio

10. minuta - Picak je obranio udarac glavom Ademija

Počela je utakmica. Stotinjak gledatelja okupilo se na Maksimiru.

Dinamo: Kelava, Ademi, Tomečak, Tonel, Vrsaljko, Chago, Badelj, Sylvestr, Bišćan, Cufre, Rukavina

Lokomotiva: Picak, Boras, Mlinar, Komorski, Maleš, Pivarić, Bagarić, Antolić, Havojić, Sesar, Šimić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 15:57