Bruno Petković će sigurno zaigrati u nedjelju
 RONALD GORSIC/CROPIX
HNL FANTASY

Teško će Dinamo odmarati igrače u velikom derbiju, Hajduk bez Livaje, Osijek silno oslabljen na Rujevici

No, i Riječanima će u velikom okršaju nedostajati važan igrač, ključni čovjek u veznom redu...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 24. travanj 2021. 08:09

ŠIBENIK - SLAVEN BELUPO

Utakmica u kojoj nema velikog rezultatskog imperativa, posebno ne za goste koji imaju osam bodova više od Lokomotive, te su praktički osigurali ostanak. Šibenik je u nešto težoj poziciji, jer ima dva boda manje, ali već 10 kola ne zna za pobjedu. Domaćin je stoga motiviranija momčad. Šibenik će igrati bez Mine (tri žuta kartona), te Mese i Pandže (ozlijeđeni). Gosti su kompletni.

GORICA - LOKOMOTIVA

Gorica je već ispustila treće mjesto, a ugroženo joj je i četvrto. Stoga domaćin jako treba pobjedu, ali već je dugo u krizi, a ima i puno problema s ozljedama. Suk, Lovrić i Kalik ne igraju zbog ozljeda, a u ovoj utakmici neće biti ni Krizmanića i Nimelyja koji imaju žute kartone. Lokomotiva je u prošlom kolu nakon dugo vremena slavila, momčad je ohrabrena, te bi sigurno potpisala i remi u Gorici. I gosti imaju puno izostanaka, Marić (tri žuta kartona), Tuci, Mersinaj, Tahiraj, Aliyu, Đira, Petrak i Musa (ozlijeđeni).

RIJEKA - OSIJEK

Iznimno važna utakmica u borbi za vrh tablice i Europu. Rijeci bi jako dobro došla tri boda, momčad je u dobroj formi, ali u ovoj će utakmici izostati kartonirani Adam Čerin, koji je njezin ključni igrač u veznom redu. No, zato su Murić i Kulenović u sjajnoj formi. Osijek stiže na Rujevicu bez Laszla Kleinheislera i Mihaela Žapera, koji također imaju kartone, a znamo da Osijek ima i problema s ozlijeđenim stoperima Gutierijem i Carom, a protiv Dinama se ozlijedio i desni bek Miloš. Što znači da bi Silva trebao početi utakmicu.

DINAMO - HAJDUK

Dinamo je sigurno umoran, ali previše je derbi važan da bi trener Krznar odmarao igrače. Petković mora igrati jer je Gavranović još uvijek nespreman. Oršić puca od snage, Majer je uhvatio formu, Ademi se oporavio. Možda bi Krznar mogao odmoriti Jakića te Ristovskog, ali i to je upitno. Hajduk stiže bez Livaje i Todorovića koji imaju kartone. Mjesto Todorovića bi na teren mogao Ševalj, a za Livaju Hajduk nema zamjene. Spominje se da bi mogli zaigrati Ljubičić i Biuk, iako trener Tramezzani nije baš sklon mladim igračima.

VARAŽDIN - ISTRA 1961

Iznimno važna utakmica u borbi za ostanak. Tu srljanja sigurno neće biti niti s jedne strane, iako su Varaždinci ti koji moraju preuzeti veći rizik, jer su i domaćini, a i imaju bod manje od svog gosta. Obje momčadi nemaju kartonirane igrače, tako da bi trebale istrčati u jakim postavama.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
05. listopad 2024 22:10