DINASTIJA VUCO

Švicarci kupili Vilibalda Vucu, sina poznatog pjevača Siniše: 'Veliki je talent!'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 25. srpanj 2014. 21:30

Slušajte me, zaustavio nas je prije nekoliko mjeseci. “Ja kod kuće pjevam, a on razbija lustere i vaze. Mater će izludit’, ali izdržat’ će. Ma neka maloga, ima nešto...”

Govorio je to i prije četiri godine, kada je “maloga” tražio Stuttgart, no tada je odgovarao da je “mali samo Hajdukov”. Mali se u međuvremenu izvio do 187 cm, skupio 18 godina i preselio u HD. Mali više nije mali, ali interes je i dalje ostao - veliki...

Vilibald Vuco, sin (još kratko) poznatijeg Siniše, na odlasku je iz Sigeta u švicarskog drugoligaša Wil 1900, gdje su ga zamijetili nakon što je posljednjih pola godine bio na nekoliko provjera u velikom Grasshopperu!

- Da ste samo vidjeli lica na stadionu kada sam urlao po tribini za vrijeme utakmice na kojoj je Vili imao dvije asistencije - otkriva legenda hrvatske estrade, čiji su “apostoli”, eto, dobili još jednog gurua iz dinastije Vuco. - Potpisuje profesionalni ugovor, trenirat će sa seniorima, igrati za juniore, no postepeno će ga uvoditi u prvu momčad.

Zadnji vezni iznimne stature i opasnoga šuta u HD-u je igrao za juniore, no Davor Mladina prošle ga je sezone postupno ubacivao u trenažu prve momčadi, a dok čeka da se riješi sva potrebna papirologija, s Crnima je na Kupresu, gdje je u utorak sjajnim udarcem s distance pokazao da su razbijeni lusteri i vaze zaista imali smisla. Predsjednik kluba Ivica Perković nije stvarao probleme, dapače, dopustio je Siniši i Vilibaldu da se otisnu u švicarsku avanturu koja je, eto, prošla sjajno, a i HD će na koncu profitirati.

- Ni sekunde nismo željeli da HD prođe bez centa. Pa i klub mora živjeti - priča Siniša.

Veze dinastije Vuco i Hrvatskog dragovoljca traju posljednje tri godine, kada se obitelj preselila u Zagreb, a Vili upisao u HD (“Pa gdje će drugdje, to je naš, hrvatski klub”, snaži Vuco senior). U međuvremenu je Siniši HD postao jedini klub uz Hajduk za kojeg navija, a u tu je svrhu redoviti gost Rođinog doma, ali i autor nove himne, “Crne oluje”, za koju su svi ističu da je iznimno motivirajuća, da je zapravo - budnica.

- Puštamo si je prije svake tekme, zaista nas “napali”. A i on je jednom stigao u svlačionicu podići moral. Je li uspio? Apsolutno! - otkrivali su nam igrači tijekom lanjske sezone.

Da, dok Vuco senior diže moral, Vuco junior puni blagajnu. Vuco senior svoje je “apostole” skupio, sada je vrijeme da svoje krene okupljati i Vilibald. Talent ima, podršku ima, “glavu” ima. Preduvjeti su tu. Za neki svoj, nogometni, parafrazirajmo, “Volim igrati i zabijati”...

Tko je Vilibald? Od Hajduka, preko HD-a do Wila

Vilibald se nogometom počeo baviti u 7. godini, a do 15. je trenirao i igrao za mlađe uzraste Hajduka, otkud je 2010. kao 14-godišnjak pozvan na tjedan dana sa U-15 uzrastom Stuttgarta. U ljeto 2011. s obitelji se preselio u Zagreb te nastavio trenirati i igrati u HD-u. U ljeto 2012. pozvan je u kamp hrvatske reprezentacije te je odigrao nekoliko utakmica za reprezentaciju U-16.

Lani u prosincu biva pozvan od Grasshoppersa na 10 dana treninga te tamo odigravanja probnih utakmica za mladu momčad, da bi se tijekom lipnja ponovo zaputio prema Zürichu gdje igra probnu utakmicu i sudjeluje u pobjedi protiv Zürich Uniteda 5:1. Tamo je zamijećen i pozvan da se pridruži seniorima Wila te sudjeluje u probnoj utakmici i pobjedi od 5:0 protiv Sirnacha. Sada potpisuje ugovor...

- Radi se o mladiću koji silno napreduje i koji ima potencijala da napravi odličnu karijeru. Igra s obje noge, duel, udarac... samo se neke vrline koje će u Švicarskoj doći do izražaja. Žao nam je što odlazi, ali jasna je ambicija, ali i dobrohotnost cijele obitelji, naša vrata su im uvijek otvorena - poručuju iz HD-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 04:13