Goran Mehkek/CROPIX
GLAVNI PROBLEM FINANCIJE

Svi na popravni - prvoligašku licencu dobili samo Dinamo, Zagreb, Lokomotiva i Imotski!

Klubovi se na odluku mogu žaliti u roku od osam dana, a konačne odluke o licencama donijet će Žalbeno tijelo početkom svibnja
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 11. travanj 2012. 11:03

Uvjete za natjecanje u Prvoj ligi HNL-a dobili su samo Dinamo, Lokomotiva i Zagreb, a u Drugoj HNL tek Imotski! Sve ostale klubove Komisija za licenciranje je na sjednici u utorak poslala na “popravni”.

Koje točno nedostatke moraju ispraviti nismo uspjeli saznati, ali kuloari tvrde da većina klubova najviše problema ima sa zadovoljavanjem financijskog kriterija.

Isto tako, i Komisija za licenciranje nije što je nekada bila. Sada zahtjeve rješava u skladu s novim “pravilnikom o licenciranju i financijskom fair playu”, a koji je donio Izvršni odbor Uefe. U prijevodu, nema više popusta. Oni koji nemaju uvjete - ne mogu nastupiti.

O tome koliko su se zapravo postrožili kriteriji najbolje svjedoči usporedba s prošlom sezonom, kada je 16 klubova dobilo licence u prvoj rundi, a 19 ih je steklo nakon što su prošli instistuciju Žalbenog tjela za licenciranje pri HNS-u!

Klubovi se na odluku mogu žaliti u roku od osam dana, a konačne odluke o licencama donijet će Žalbeno tijelo početkom svibnja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 05:32