Cropix
MALO JE ZAPELO

Sveti Lovre na gradelama, ali nema drame: Kalinić će radnu dozvolu dobiti u - 'repasažu'!

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 22. siječanj 2016. 12:18

Lovre Kalinić nije dobio radnu dozvolu za Englesku iz prvog pokušaja, za Aston Villu, no nema drame, uvjeravaju nas oni što znaju, logično je da radnu dozvolu dobije u - “repasažu”. Jučer je bio na dnevnom redu, ali nije dobio zeleno svjetlo. Tako neće već danas poletjeti za Englesku, pričekat će još koji dan... Bez radne dozvole ne bi ni mogao trenirati kod Aston Ville.

No, ugovor je potpisan i deponiran za traženje dozvole, tu su i potvrde, mišljenja iz kancelarije HNS-a, potkrijepljena s izjavama izbornika Ante Čačića da se radi o standardnom reprezentativcu i ubuduće.

Remi Garde, trener Aston Ville na konferenciji za novinare u Birminghamu potvrdio je “kako bi Lovre Kalinić trebao biti baš taj momak za naš gol”, uz naslov Aston Villa naviješta posao vrijedan 5 milijuna funti. Ne smiju trčati pred rudo, kao što mediji provaljuju.

A što se tiče dobivanja radne dozvole, “dođu papiri” na komisiju u prvom stupnju, ona pregleda, nema 75 posto nastupa za reprezentaciju i odbiju. Onda se saziva u roku od nekoliko dana novi pokušaj, skupi se Komisija u drugom stupnju od predstavnika nekoliko klubova i razmatra se:

- Što će nam taj i taj donijeti, unaprijediti engleski nogomet i ligu? Zbog toga jer je zvijezda, jer je talent u progresu, jer je makar potencijalni reprezentativac s toliko i toliko nastupa!

Lovre Kalinić ima dva nastupa za A selekciju, a sličan put iščekivanja do “drugog čitanja” prošli su Nikola Kalinić 2009. za Blackburn Rovers, Andrej Kramarić prošle zime za Leicester City.

Sveti Lovre na gradelama, ali nema drame. Samo što nije poletio jučer. Hrvati će neizvjesnost biti lišeni tek od 2017. godine kad nas engleski nogomet prima kao punopravne članove EU. Englezi uvijek nešto moraju po svoju.

Uostalom, ionako je najavljeno da bi trebao debitirati tek 2. veljače protiv West Hama, što se uklapa u cijelu priču.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 23:37