Goran Mehkek / Cropix
SRĐAN ANDRIĆ

'Sve utakmice u HNL-u su iste, osim dvije: s Dinamom na Poljudu i u Maksimiru'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. rujan 2011. 23:57

Srđan Andrić je prvi put okus derbija osjetio još u ožujku 2000. godine. Više od 11 sezona prošlo je od njegove premijere u dvobojima kontra najvećeg rivala. Što se u međuvremenu promijenilo, kako derbi danas dočekuje?

- Uvijek isto, s velikom napetošću. Vjerujte, nema nikakve razlike. Sve utakmice u HNL-u su iste, osim dvije koje nose posebnost. S Dinamom kod kuće i u gostima.

Igrao je Andrić u dva domaća poraza kontra Modrih, ali i u nizu pobjeda na Poljudu. Postigao je i četiri pogotka u derbijima. Sudjelovao je u tri od četiri Hajdukove HNL pobjede u Maksimiru. Koji mu je najdraži derbi?

- Iz veljače 2009., naša pobjeda 2:0 na Poljudu. Pričalo se tri mjeseca o utakmici koja je odigrana u vrhunskoj atmosferi. Zbog pobjede i posebnog ozračja ostala mi je ta utakmica u najljepšem sjećanju.

Toliko je iskustva skupio kapetan Bijelih da ne postoje nikakve tajne za igrača njegove goleme empirije. Zato Andrić bez ustručavanja kaže:

- Sami smo se doveli u situaciju da zaostajemo pet bodova u odnosu na Dinamo. Moramo se vaditi u derbiju. Može li se s Dinamom ući u nadigravanje? Treba li od starta krenuti u juriš, kako će to publika sigurno tražiti?

- Voljeli bismo i mi igrači da na poluvremenu vodimo 3:0, kao što nam se prošlo ljeto dogodilo protiv rumunjskog Dinama. Ali, utakmica se igra 90 minuta. Mi moramo dobiti, tu se slažem, ali ne moramo doći do pobjede u početnih 10 minuta.

Ostatak teksta pročitajte u tiskanom izdanju!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 12:18