AFP
LOVREN BLISTA U LYONU

'Sve je krenulo kako treba, više nema pogrešaka! Još da me prestanu pljačkati...'

Česi nisu kao nekad, dobro se sjećam Kollera, te ostalih špica. Sada imaju Rosickog, ostalo su manje afirmirana imena. No, treba ih poštivati, kaže Lovren uoči Pule
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. veljača 2011. 14:05

Dejan Lovren u nedjelju nije igrao za Lyon protiv Bordeauxa u francuskom prvenstvu, morao je pauzirati zbog tri žuta kartona dobivena u Kupu. Na reprezentativno okupljanje došao je s podosta optimizma, premda trenutačno slovi kao alternacija Šimuniću i Ćorluki na stoperskim pozicijama.

- Izbornik će odlučiti kome će dati prednost. Na meni je da pokažem maksimum na svakom treningu, te budem na razini koju prikazujem u klubu, a zaista mogu reći da je sve krenulo kako treba. Samo da nastavim ovako. Željan sam igre jer dva tjedna nisam imao nastup.

Češku reprezentaciju tek će bolje upoznati kad im Slaven Bilić prikaže njihove najbitnije osobine.

- Nisu kao nekad, dobro se sjećam visokog napadača Kollera, te ostalih špica. Sada imaju Rosickog, ostalo su manje afirmirana imena. Međutim, treba ih poštivati, u ovom sastavu također posjeduju igrače koji su u stanju odlučiti utakmicu. Ne bojim se Češke, više vjerujem nama nego njima. Niti jedan igrač neće ući u susret olako.

Lovren nije u strahu niti od francuskih lopova koji su mu prije Nove godine opustošili stan u okolici Lyona. Ili možda ipak jest?

- Upravo se ovih dana selim, pronašao sam novi dom također na rubu grada. Ne, ne bojim se ali nije ugodno doći kući svjestan da si tu imao nepozvane goste.

Zar nije pokraj vašeg starog doma sjedište Interpola?

- Nije, ono je u kvartu gdje sam prvo odsjeo prilikom dolaska u Francusku. U međuvremenu sam već jednom imao selidbu. Da sam barem ostao pokraj Interpola, to se ne bi dogodilo. Sada idem na sigurnije mjesto, ali opet to ništa ne znači.

Isti je potez napravio Ivan Rakitić kad su mu opustošili stan.

- Ne želim o tome mnogo razmišljati, posvećujem se nogometu. Ipak, pogodilo me, nije se to dogodilo baš svakome. Iskreno, ne volim prebacivati stvari, što me čeka ovih dana, ali što se tu može. Najvažnije mi je da ponovno pronađem mir. Mislim da bi svatko tako reagirao.

Život u Lyonu mu se sviđa.

- Za sada mi je super, naučio sam francuski jezik, želim ostati i dalje. Sretan sam, a ambicija je moja i klupska da ove godine osvojimo naslov prvaka. Mislim da je vrijeme. U igri je četiri-pet klubova, sve će se rješavati u posljednjih pet-šest utakmica. Vjerujem da ćemo imati potrebnu koncentraciju i moć. Željno iščekujem titulu.

Nisu pred njim samo prvenstveni obračuni, najatraktivnije slijedi u Ligi prvaka. U osmini finala čeka vas Real Madrid.

- To je super izazov, dvije sjajne utakmice.

I Cristiano Ronaldo. Kako ćete protiv njega? Jeste li već proanalizirali na koji mu način ući u liniju kretanja?

- Ne, još ništa, kad dođu na red pripreme za susret, proučit ćemo i njega i cijeli Real. On je ekstra klasa, ali ima u madridskoj momčadi još sjajnih igrača. Real je favorit, statistika doduše govori u našu korist, ali to je sada drukčija momčad i s novim trenerom. Naravno da je Jose Mourinho malo opasniji od njegovih prethodnika na klupi Kraljevskog kluba. On je najbolji trener na svijetu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 11:21