Ante Čizmić/CROPIX
UKRAJINCI DEMANTIRAJU

'Svaka čast Anti Vukušiću, ali mi za te novce možemo kupiti cijelu momčad'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 12. veljača 2012. 21:25

Iz ukrajinske Tavrije demantirali su kako su poslali ponudu za Antu Vukušića, kao i ozbiljni interes za napadača Hajduka kakav se prezentirao u tamošnjim medijima. Na ukrajinskim portalima osvanule su izjave čelnika kluba iz Simferopolja kako nije Vukušić igrač za njih, naravno ne po kvaliteti već po iznosu na koji se procjenjuje eventualni transfer.

- Slažem se da je Vukušić odličan igrač, ali mislim da nam nije potreban. Spominje se iznos od 4,5 milijuna eura. Naš princip rada je ipak drukčiji, vjerujem da je za taj novac bolje pojačati momčad na više mjesta nego kupiti jednog igrača - kazao je potpredsjednik kluba s Krima Dmitrij Seljuk.

A slične su informacije stizale i s drugih strana. Dobro upućeni ponzavatelji prilika u ukrajinskom nogometu potvrdili su nam kako Tavrija ipak nije klub koji je poznat po tako visokim transferima kao što bi po svemu sudeći bila kupnja Vukušića. Uostalom ljetos je za transfer Marina Ljubičića plaćeno Hajduku ‘samo’ 200 tisuća eura.

Za najvrijedniji Hajdukov dragulj po svemu sudeći se očekuje izdašnija ponuda i to ipak iz neke jače sredine nego što je Tavria koja je ipak momčad iz srednjeg doma ukrajinskog nogometa. Vukušića se cijeni na oko 4-5 milijuna eura, no ipak kako Hajduk financijski loše stoji vjerojatno bi na Poljudu pristali i na financijski manju ponudu, ali ne mora zato i igrač.

Dosad se Vukušića povezivalo uz moguće transfere u PSG, Lyon, Chelsea, Dinamo Kijev... Kako je prijelazni rok ostao otvoren samo za istok Europe i to do početka ožujka sada je moguće samo da Vukušić karijeru nastavi u Ukrajini ili Rusiji. Interes pojedinih moćnijih ruskih klubova postoji, a već neko vrijeme za Vukušića se zanima i ukrajinski Dnjipro.

Nastavi li karijeru u Dnjipru Vukušić bi bio čak peti Hrvat u klubu, nakon Nikole Kalinića i Ivana Strinića koji su u kadru, te Mladena Bartolovića i tek pristiglog Antonia Jakoliša koji su na posudbi u Kryvbasu. Ne bude li prave ponude s istoka iz krugova bliskih igraču uvjeravaju kako će Vukušić do ljeta ostati na Poljudu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 21:28