SUDAR NA RECEPCIJI

SUŽIVOT DINAMA I RIJEKE Keku se nije svidjelo što dijeli hotel s prvacima

Nije čest slučaj da se rivali pripremaju baš toliko blizu jedan drugome...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. siječanj 2015. 13:03

Teren je u redu, vrijeme zasad isto takvo, hotel vrhunski, popratni sadržaji za trening, poput teretane, bazena, sauna, isto takvi. Rovinj je ove zime, definitivno, hit. Dinamo je odlučio malo promijeniti destinaciju, Međugorje zamijeniti Istrom. Mirnije je ovdje, u svakom slučaju, nema one hercegovačke euforije, koju svaki put iskazuju modri navijači. No, nije tu samo Dinamo, ovdje je i Rijeka, stižu Lokomotiva i Hajduk, Rovinj je uistinu pokupio šlag HNL-a.

A odigralo se tako da su se Dinamo i Rijeka susreli u istom hotelu. Lone je velebno, vrhunsko zdanje, nema se što prigovoriti, ima u njemu mjesta za prvaka i doprvaka. Nije čest slučaj da se rivali pripremaju baš toliko blizu jedan drugome, međutim, razne okolnosti dovele su do toga. No, nije da netko zbog toga previše očajava.

- Ja s tim nemam problema, neka Riječani dođu gledati i naš trening ako žele - rekao je Zoran Mamić, nimalo uznemiren činjenicom da njegova momčad živi u istom domu s Riječanima.

Čuli smo, doduše, da se to u prvi tren nije baš svidjelo perfekcionistu Matjažu Keku, zapravo, možda ga je više iznenadilo nego što mu je smetalo, no nije dugo “gunđao”. Jučer se srdačno pozdravio sa Zoranom Mamićem, a potom je i odlučio da će njegova momčad u Loneu ostati do četvrtka, a ne do dnas kako je bilo zamišljeno. U Rijeci je loše vrijeme, uvjeti u Rovinju su bolji, nema razloga za brzim povratkom kući. Štoviše, nije nemoguće da se ostane i do subote, kad će kući i Dinamo. Što se, pak, treninga tiče, Dinamo radi u Rovinju, na glavnom terenu, a Rijeka trenira u Rovinjskom selu, tu im se planovi i program ne poklapaju.

A igrači kao igrači, njima je taj suživot, nekako, zanimljiv. Poznaju se dobro, svjedočili smo susretu Zadrana Ježine i Tomasova, naravno, Tomečak i Krstanović imaju brojne prijatelje u Dinamovoj svlačionici, svako malo netko nekome nešto dobaci, zle krvi, dakako, nema ni u promilima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 16:11