INFARKTNA ZAVRŠNICA

ŠUŠAK ODAHNUO 'Nadam se da sljedećeg proljeća neće biti ovako burno'

Još uvijek se ne zna hoće li Ivo Šušak ostati na klupi i za sljedeću sezonu
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 30. svibanj 2015. 23:54

„Aljo, Aljo, Aljo...“, grmio je Gradski vrt slaveći svoga ovosezonskog junaka. Bilo je očito negdje u zvijezdama zapisano da upravo Osijekovo dijete, koje se u Wilsonovu vratilo zimus kako bi oronuli „bijelo-plavi“ brod zadržao u prvoligaškom društvu, zabije odlučujući gol za završnicu još jedne velike drame u teatru Gradskoga vrta. Uzeo je loptu smjelo i odlučno i zakucao je s 11 metara u 88. minuti, nakon što je prethodni junak Slavena, ali posredno i Istre Peričić skrivio penal na Peroševiću. Hladnokrvno u skladu sa svojim vikinškim imidžom Aljoša je donio pobjedu za direktan Osijekov ostanak u Prvoj ligi, ali i sebi i svojoj obitelji prvo normalno ljetovanje nakon puno godina.

Tako će zahvaljujući dvostrukom strijelcu i junaku susreta Peroševiću te Vojnoviću Gradski vrt i sljedeće sezone obasjavati prvoligaški reflektori, a moglo je biti i drugačije. Opet je bilo grdo, počevši od 3. minute kada su junior Martinaga i Delić šokirali 7000 duša za vodstvo oslabljenog – s tri juniora u zadnjoj liniji – Slavena. Opet su „bijelo-plavi“ svojim navijačima priredili neviđeni stres. Sve do 17. minute bili su potpuno konfuzni, kao da ne igraju susret koji im život znači.

No, Kohorta se nije predavala i bila je veliki impuls, kojeg igrači u tom periodu nisu registrirali. A onda su u razdoblju od 17. do do 25. pet puta ugrozili Karduma, ali je Osijekovo dijete na gostujućem golu skidalo udarce Škorića i Vojnovića, svakoga po dva puta, ali ne i Peroševića, koji sa 6 metara koristi nepažnju Slavenovih stopera i trzajem glavom donosi izjednačenje. Tribine su se dodatno „zapalile“, ali je Kardum bio nesavladiv za sve osim za osječku „desetku“.

Fantastično je Perošević iskoristio ubačaj Šorše, ali i neiskustvo za glavu višljega Lele zakucavši opet glavom loptu iza Karduma i preuzevši vrh Osijekove liste strijelaca šestim sezonskim golom, što je samo još jedan pokazatelj zašto je nekadašnji rasadnik rasnih hrvatskih golgetera danas u borbi za goli život. U to vrijeme Zagreb, kojemu je Osijek inače ove sezone uzeo svih 12 bodova – trećinu ukupno osvojenih – je uvjerljivim vodstvom protiv Istre na Osijekov konto već donio dodatne bodove, pa se činilo da će rasplet biti sretan i bez stresa. S

umnjiv je bio dvoboj Barišića i Mišića u 16-ercu Osječana, na koji je Jović, na Mišićev užas, samo odmahnuo rukom. Osječanima se u 75. osvetio suzdržani nastavak u kojem su umjesto da dokrajče protivnika čuvali rezultat. I zato su kažnjeni golom Peričića, nakon katastrofalne i neshvatljive reakcije Mikulića koji doslovno pušta loptu u gol i praktički baca Osijek u doigravanje. No, ponovno je Fortuna poljubila bijelo-plave, ovaj put pet minuta kasnije nego što je to bilo prije godinu dana protiv Hrvatskog dragovoljca, a igrači su opet nakon susreta završili doslovno samo u gaćama.

Zadovoljna su nakon susreta Osijeka i Belupa bila oba trenera. Ante Čačić istaknuo je kako je sretan što je njegova momčad tražila pobjedu „i što smo razbili famu da je HNL liga u kojoj se sve zna.“

- Moji igrači dali su veliki obol da ostanu neporaženi, ali moram čestitati Osijeku i sretan sam što je sačuvao prvoligaški status, jer bi bila velika šteta da klub s ovakvom tradicijom i navijačima ispadne. Čestitam i svom kolegi Šušku na dobro obavljenom poslu – rekao je Čačić, inače prije 20 godina također trener Osijeka, dok je onaj aktualni Ivo Šušak napokon odahnuo.

- Utakmica je bila stresna, prevelik je bio pritisak i još nas je presjekao prvi gol. Nakon toga Slaven je dominirao, no izjednačenjem nam se otvorilo i kada smo poveli nesvjesno smo se povukli, a onda je Slaven sretno izjednačio. No, srećom i mi smo vrlo brzo dobili šansu za povratak, Aljoša je preuzeo odgovornost, iako je bio treći izbor za izvođača penala i na kraju mogu samo čestitati svima koji su dali svoj obol i ugradili sebe u spas. Nadam se da sljedećeg proljeća neće biti ovako burno – rekao je Šušak, koji u danima koji slijede treba definirati i svoj status, jer mu ugovor istječe krajem lipnja. Još uvijek se ne zna hoće li ostati na klupi i za sljedeću sezonu, no zna se da će se sada sigurno obrijati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 23:23