TAJLANDSKI GUŠTI

Šuker zabio u egzibiciji u Bangoku, ali njegova momčad je 'popila' osam komada...

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. prosinac 2014. 15:07

Davor Šuker zabio je gol u Bangkoku, burno ga proslavio mahanjem ručnikom i tako zaključio dvotjednu turneju po inozemstvu. Njegova ekipa Figo i prijatelji na kraju je poražena 8:5 od Cannavara i njegovih "frendova" u humanitarnoj utakmici odigranoj povodom rođendana tajlandskog kralja Bhumibola Adulyadeja, koji se, zbog zdravstvenih problema (ima 87 godina) na razočaranje naroda, kako javljaju tamošnji mediji, nije mogao obratiti naciji. Atmosfera je bila odlična, navijanje i divljenje oko 13.000 gledatelja na stadionu MuaengThong United nije prestajalo.

- Vidjevši tko je sve bio ovdje, to je ostvarenje sna. Uživali smo u zabavnoj utakmici - prokomentirao je prvi čovjek tamošnje lige Prawit Teerasal.

Šuker je ubacio loptu u mrežu nakon što ju je kratko odbio golman Dudek, prvo se spetljao, ali imao je dovoljno vremena da dođe do nje i plasira je u vrata. Bilo je to u 16. minuti za rezultat 1:1.

Cannavarovi plavi poveli su u devetoj minuti golom Patrika Bergera sa 18 metara, da bi nakon Šukera do kraja prvog poluvremena zabijali Seedorf, Šmicer na jednoj te Scholes na drugoj strani.

Šuker je izašao nakon gola, ali se vratio u drugom dijelu još desetak minuta. U oba slučaja zamijenio ga je Robie Fowler. Jasno da to nije mogla biti utakmica osobita tempa, godine i legodan život učinili su svoje. No, unatoč pokojem kilogramu viška negdašnji asovi demonstrirali su majstorstvo.

Za Figovu družini strijelci su bili još Ševčenko i Fowler, a za pobjednike Yorke, Chai-Man dvaput, Salgado i Kluivert. Za Cannavara i prijatelje igrali su: Michel Salgado, Fabio Cannavaro, Hidetoshi Nakata, Patrick Kluivert, Rai Oliveira, Christian Karembeu, Patrik Berger, Steve McManaman, Paul Scholes, Dwight Yorke, Marco Materazzi, Jerzy Dudek, Juliano Belletti, Jari Litmanen i Terdsak Jaiman, u drugoj ekipi bili su: Jens Lehmann, Cafu, Javier Zanetti, Youri Djorkaeff, Andrij Ševčenko, Clarence Seedorf, Robbie Fowler, Luis Figo, Vladimir Šmicer, Karl-Heinz Riedle, Ronald de Boer, Davor Šuker, Deco i Datsakorn Thonglao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 00:32