Zagreb, 061214.Medjunarodna zracna luka Zagreb.Davor Suker predsjednik HNS-a na povratku s Tajlanda.Na fotografiji: Davor Suker.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX
NENAJAVLJENI SASTANAK

Šuker s ministrima: HNS podržava promjene, slijedi i analiza o tretmanu Hajduka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. prosinac 2014. 19:34

Ministri sporta i uprave Vedran Mornar i Arsen Bauk sastali su se danas s predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom.

Sastanak je održan bez najave u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, a kako je priopćila glasnogovornica ministarstva Gordana Zuccon, usaglašena je potreba preispitivanja odredbe članka 32 Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

- To će se odraditi na način da se članak redefinira kako bi se u njegovoj primjeni izbjegli nesporazumi vezano uz kršenje prava navijača. Sve ostale odredbe navedenog zakona trebaju se primjenjivati u potpunosti te je ponovo naglašena nulta stopa tolerancije prema huliganizmu, ističe Zuccon.

Kako tvrde u MZOS-u, HNS podržava promjene unutar ustrojstva županijskih nogometnih saveza kako bi se na adekvatan način osiguralo zastupanje klubova koji u bitnoj mjeri doprinose razvoju sporta. Također, stoji u priopćenju, HNS je pristao da se nastavi dijalog oko moguće promjene zakonskog okvira koji će to osigurati na svim razinama.

U vezi primjedbi o nejednakom tretmanu Hajduka u disciplinskim postupcima od strane Nogometnog saveza, Šuker je najavio da će HNS odraditi detaljnu analizu dosadašnjih odluka i ukoliko se ustanovi neujednačnost u pristupu - poduzet će se "odgovarajuće mjere".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 20:35