Goran Mehkek / CROPIX
UEFA U ZAGREBU

Šuker nakon sastanka u MUP-u: 'Deveti smo na svijetu, a platili smo najviše kazni!'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 18. ožujak 2013. 15:45

Brzopotezni (kraći od šezdeset minuta) summit Uefe, HNS-a i Vlade RH u javnost nije emitirao ništa više od nekoliko priopćenja s opećnitim rečenicama od kojih se većina njih i ranije čula. Bez novinarskih pitanja nije bilo ni sočnijih odgovora. Stvorena je slika kako je, nogometnim izričajem, lopta koja je posljednjih tjedana letjela na sve strane (ovisno jesu li je šutirali Uefini ljudi, ljubitelji ili protivnici HNS-a) spuštena na zemlju. Partner, a ne tutor, čulo se nakon sastanka.

Ministri Ranko Ostojić (unutarnji poslovi) i Željko Jovanović (znanost, obrazovanje i sport), član Izvršnog odbora Uefe František Laurinec te predsjednik HNS-a Davor Šuker ujedinjeni su u želji da se spriječi nasilje na nogometnim stadionima.

- Došao sam kako bih se riješio i problem, da Hrvatska više ne bude jedna od najkažnjivanijih zemalja, naglasio je Laurinec čijeg poslodavca, Uefu, je Jovanović nazvao “partnerom, a ne tutorom”.

- Delegacija Uefe će pohvaliti sve što je hrvatska vlada, zajedno s HNS-om, napravila u cilju sprečavanja huliganizma, nacionalizma i ostalih oblika vrijeđanja te osiguravanja financijskog fair-playa i sprječavanja ilegalnog klađenja i namještanja rezultata. Nacionalno tijelo za borbu protiv nasilja u sportu treba biti koordinator, a svaka strana svoj dio posla kako bi hrvatski navijači postali ambasadori gdje god se igra.

Related content

Šuker je izrazio zabrinutost zbog toga gdje odlaze novci HNS-a.

- Hrvatska je deveta nogometna sila svijeta, a prva po plaćanju kazni. Koliko smo samo mogli napraviti umjetnih terena, nogometnih stadiona i infrastrukture, upitao se Šuker i nastavio u svečanom tonu, najavivši kandidaturu za domaćinstvo dijela Eura 2020. godine

- Jedan naš grad bit će ponosan na nacionalni stadion s kojim ćemo sudjelovati u kandidaturi.

Ostojić je, pak, najavio analizu aktualnih zakona i ostalih elemenata za sprječavanje nasila.

- Problem nisu zakoni nego njegova implementacija. Konkretne mjere ćemo napraviti nakon što snimimo zajedničko stanje, posebno oko licenciranja klubova.

Netko zločest mogao bi se zapitati “a što su dosad svi oni radili”... No, okrenimo se budućnosti. MUP, konkretno, bi mogao biti na potezu baš kod licenci koje spominju, jer je sigurnost stadiona jedan od važnih kriterija za njihovo izdavanje

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 20:00