Nenad Dugi / CROPIX
LOKACIJA SE NE ZNA

Šuker i Vrbanović odahnuli: 'Spasili smo Uefin novac za kamp, gradnja počinje 2013.!'

Sepp Blatter posebno je istaknuo da je Davor Šuker kao prvi čovjek Saveza fantastična priča jer malo je igračkih velikana došlo na takvu funkciju u svijetu - kazao nam je Vrbanović
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. rujan 2012. 10:57

Vrlo zadovoljni vratili su se Davor Šuker i Damir Vrbanović iz posjeta Fifi.

- Isti dan bila je sjednica Izvršnog odbora Fife, tako da smo sreli mnoge najmoćnije ljude nogometa, između ostalih i Michela Platinija. On nam je potvrdio poziv u Nyon 31. listopada. Predsjednik Fife Sepp Blatter posebno je istaknuo da je Davor Šuker kao prvi čovjek Saveza fantastična priča jer malo je igračkih velikana došlo na takvu funkciju u svijetu - kazao nam je Vrbanović. Razgovaralo se o mnogim temama, ali glavna su bili financijski fondovi. Šuker i Vrbanović odnijeli su značajnu pobjedu.

- Iako se dugo vremena prije nas ništa nije napravilo po pitanju kampa, mi smo pokrenuli golem proces, ušli u posao s velikom energijom i uspjeli smo dogovoriti i s Fifom i s Uefom da nam ostane novac koji su još prije nekoliko godina poslali na račun HNS-a za izgradnju infastrukture.

Podsjećamo, rok da se iskoristi po ugovoru bio je do kraja godine, ili bi se ta financijska sredstva trebala vratiti.

- Ništa nećemo morati vratiti, naime podastrijeli smo dokumentaciju da se ozbiljno pripremamo za izgradnju kampa, a u planu je i nova Kuća nogometa kroz koju godinu. S time da ćemo, što se kampa tiče, do kraja godine predati studiju. Radovi će krenuti 2013.

O lokaciji budućeg doma Vatrenih izvršni predsjednik nije govorio (zainteresiranih je jako mnogo!), kao niti o svotama, no podsjetit ćemo da je Šuker prilikom inauguracije spomenuo 4,5 milijuna eura od Uefe, a kako je Fifa dala osjetno manje, sve zajedno kreće se oko 6 milijuna eura. Postoji opcija i da kamp ne bude samo jedan nego više njih.

Sepp Blatter prihvatio je načelni poziv da posjeti Hrvatsku, a vrlo vjerojatno ponovno će stići i Michel Platini, prvi čovjek Uefe. Termine tek treba definirati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:36