Varazdin, 021010.Na nogometnom stadionu Varazdin igra se uttakmica 10. kola T-Com Prve HNL izmedju NK Varazdina i NK Zagreba.Na slici dvoboj Nikole Safarica, Varazdin i Jefthon Fereire, Zagreb.Foto: Andrej Svoger / Cropix
 Andrej Svoger / CROPIX
NEMAJU NI ZA BENZIN

Štrajk u Varteksu: 'Hoćemo plaće do petka ili će protiv Lokomotive igrati juniori!'

'Očajni smo, pola momčadi nema ni kopačke, ne znamo od čega bismo ih kupili. Na utakmice ćemo dolaziti u vlastitim jaknama, jer ih od kluba nismo dobili'
Piše: Nenad KovačićObjavljeno: 12. listopad 2010. 12:38

Čitavi protekli tjedan direktor NK Varaždina Goran Jukić živio je na relaciji Gradska vijećnica - banke. Red sastanaka s predsjednikom kluba i dogradonačelnikom Horvatom, red sastanaka s vodećim ljudima banaka. Razlog je, dakako, realizacija kredita od osam milijuna kuna kojima bi se isplatila sva dugovanja profesionalnim nogometašima i zaposlenicima. Rješenje baš i nije jednostavno, kako zbog iznosa kredita, tako i zbog plasmana samoga kredita s obzirom na blokadu klupskog računa. Kako je u međuvremenu došao i prošao 30. rujan, datum kojeg su klupski čelnici odredili kao “Dan D” glede isplate zaostataka, nestrpljivi prvotimci podignuli su glas. I preko kapetana Josipa Brezovca poručili:

- Ako do petka ne vidimo svoj novac ili barem rješenje o plasmanu kredita, u subotu nećemo putovati u Zagreb na utakmicu s Lokomotivom! Maksimalno smo ozbiljni, neka juniori budu spremni - kao i na terenu, tako je i pred novinarima beskompromisno je “uklizao” Josip Brezovec. Pa argumentirao takvu odluku:

- Ne znam koliko je tko svjestan, ali dečki koji nisu iz grada više nemaju kako doći na trening. Očajni smo, pola momčadi nema ni kopačke, ne znamo od čega bismo ih kupili. Na utakmice ćemo dolaziti u vlastitim jaknama, jer ih od kluba nismo dobili. Više ne znamo kako, zadnju smo plaću vidjeli u srpnju, no nju nam je u cijelosti pojela država. Novac nismo ni mogli podići, samo je proslijeđen za doprinose i poreze. Vrijeme ide, dolazi studeni, klub nam je ukupno dužan već deset plaća - zavapio je Josip Brezovec.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 22:21