Damir Krajač/CROPIX
KONTROVERZNA IZJAVA

Strachan: 'Štimac kaže da dolazi na trening? Valjda je mislio da će eksperimentirati'

On može imati komentare kakve god želi. Volim Igora, zgodan je momam - kazao je Strachan
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. listopad 2013. 20:44

Škotski novinari inzistirali su na pitanju " Štimac kaže da je ova utakmica za njega neka vrsta treninga", no Gordon Strachan, stručnjak koji je hrvatskom izborniku vrhunski zapaprio u Zagrebu, odbio je ući u takvu vrstu razgovora:

- On može imati komentare kakve god želi. Volim Igora, zgodan je momam - kazao je Strachan. - Provodio sam vrijeme s njim na Euru 2012. u Poljskoj, znam ga još iz Derbyja. A zavisi i što je rekao, trening ili eksperimentiranje. Naime, eksperiment je nešto drugo. Drago mi je što smo se ponovno sreli, dobar je momak, dobro je organizirao svoju momčad i želim mu sve najbolje u play-offu.

Strachan je preuzeo momčad tijekom kvalifikacija, napravio je korektan posao i pravi izazov čeka ga tek u sljedećem ciklusu. Najavio je igru na pobjedu, podijelio komplimente suparniku... Ako Škotska ne bi dobila, prvi put u povijesti izlučni ciklus završila bi bez ijednog trijumfa na svojem terenu. U takvu se statistiku Strachan ne želi upisati, koliko god je svjestan težine zadatka.

- Moramo pokazati namjeru da uzmemo tri boda, a to može biti rizično. Uživao sam radeći duže s ekipom, budući da nismo igrali u petak, vjerujem da će se to vidjeti. Rezultati u Glasgowu nisu stvar sustava igre, samo trebamo izaći i ići na pobjedu - kazao je.

Njegov pomoćnik Stuart McCall referirao se ne mogućnost da Štimac poštedi nekog od igrača s jednim žutim kartonom ne bi li ga sačuvao za doigravanje.

- U svakoj utakmici treba ići po trijumf, takvu Hrvatsku očekujem. Oni i bez 4-5 igrača mogu sastavi vrlo snažnu postavu. Primjeri su Kranjčar, Olić i Eduardo, koji nisu bili u prvih 11 s Belgijom.

Wiganov James McArthur, zadnji vezni velike važnosti pozvao je u pomoć navijače.

- Ako i drugi put svladamo Hrvatsku bit će to velika stvar za nas, u sljedećim kvalifikacijama suparnici će nas se više bojati. Dosta nam je toga da Svjetsko prvenstvo gledamo na televiziji ili u kinima - kazao je te istaknuo:

- Volim se nadmetati s Lukom Modrićem. On je nevjerojatan igrač i zato je za mene poseban motiv susreti se s njim na travnjaku.

Robert Snodgrass, strijelac u Zagrebu, na kratko je otišao iz tabora državne momčadi budući da mu se rodila kćer. Brzo se vratio..

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 22:45