PROBLEMI S OBRANOM

STOPER NA METI DINAMA Uđe li Steaua u Ligu prvaka, upitan je dolazak Latovlevicija

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. kolovoz 2014. 11:11

Ne treba biti previše pametan da bi se shvatilo kako su u Dinamu odlučili stvoriti što jaču momčad, u nadolazećim vremenima što je moguće konkurentniju europskim suparnicima. Ovog ljetnog prijelaznog roka nisu prodali nijednog nogometaša (naravno, nikad ne reci nikad), a doveden ih je popriličan broj, vjerujemo da listu koju su zaokružili posljednji dolasci Vukojevića i Henriqueza ne treba ponavljati.

Nažalost po Modre, ove sezone neće igrati Ligu prvaka. U cijeloj priči oko stvaranja jačeg Dinama dogodio se jedan hendikep i jedna greška. Hendikep je činjenica da Dinamo još nije prava momčad jer je nedostajalo dostatnog vremena za uigravanje i prilagodbu novih lica, a greška je što se nisu dovela kvalitetna obrambena pojačanja. Obrana je temelj momčadi; bez adekvatno kvalitetnog tog segmenta teško je doći do pravog i željenog rezultata.

Zato se sasvim logičnim potezom čini pokušaj dovođenja povremenog rumunjskog reprezentativca, lijevog bočnog Steaue, Iasmina Latovlevicija. Rumunjski mediji su se raspisali da je posao već gotov, da će Modri za njega iskrcati 1,5 milijuna eura, da je izvršni predsjednik Zdravko Mamić već bio u Bukureštu i dogovorio posao. To nije istina, jer je Mamić do jučer bio na hrvatskom moru, stigao je navečer na utakmicu sa Splitom.

Latovlevici jest želja, ali nije lako finiširati posao. Osim cifre, s kojom se još uvijek licitira, treba uzeti u obzir činjenicu da će Steaua ove sezone biti konkurent za ulazak u Ligu prvaka. Rumunjski prvak igra play-off utakmicu protiv bugarskog Ludogoreca. Ako bude ukupni pobjednik iz dvije utakmice, sigurno neće htjeti bitno oslabiti momčad prije nastupa u najelitnijem klupskom natjecanju na svijetu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 05:07