Zagreb, 260910.Prva HNL liga. Utakmica 9. kola izmedju Lokomotive i Dinama, koja je bila otkazana zbog kise i natopljenog terena, odigrava se dan kasnije.Na slici: navijaci na istocnoj tribini.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
SLUŽBENI BROJAČ NE LAŽE

Što znače brojke 500, 543, 1093...? One označavaju broj ljudi koji dolaze na Dinamo

Kad je u pitanju Dinamo, onda se ne može govoriti o slaboj kvaliteti nogometa, već obratno, o dominantnoj kvaliteti u odnosu na ostale. Modri su žrtve svoje superiornosti
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. travanj 2011. 00:25

Redom: 500, 543, 1000, 1093, 1500, 2187... Te brojke označavaju ljude koji dolaze na maksimirski stadion ove sezone kad Dinamo igra utakmice Prve HNL. Postoje službeni brojači, pa eto točno znamo koliko duša pohodi Maksimir. S tim da kroz brojače prodefiliraju i oni s besplatnim ulaznicama, vlasnici godišnjih karata, te sve drugo osoblje koje se pojavljuje na utakmicama. Broj prodanih ulaznica mnogo je manji od cifri koje smo naveli na početku.

- Bilo bi dobro da u finalu Kupa obje utakmice igramo u gostima!

Rezignirano je to kazao predsjednik Dinama Mirko Barišić nakon prve polufinalne utakmice s Farmaceutima. Boli ga pomisao na pretpostavljenu činjenicu da bi se finale Kupa, što je nogometni praznik za svaku državu, moglo igrati pred '500 i nešto gledatelja’ u Maksimiru. Podržavamo ideju predsjednika, u Vinkovicima ili Varaždinu sigurno bi se okupio veći broj gledatelja.

Zašto Dinamo želi gledati tako mali broj gledatelja? Makar ne samo Dinamo, već i ostale klubove u Prvoj HNL, gledanost drastično opada. Virnuli smo u anketu koju je svojim posjetiteljima web stranice ponudila Udruga Prve HNL. Na pitanje koji je razlog slabe posječenosti utakmica Prve HNL stigli su ovakvi rezultati:

Slaba kvaliteta nogometa 50%

Loši uvjeti na stadionima 20%

Loši odnosi u nogometu 18%

Strah od nereda 5%

Recesija 4%

Nešto drugo 3%

Poražavajuće za nogomet. U Maksimiru, a i drugdje, svi govore da su loši uvjeti na stadionima glavni razlog, ali kao što vidite, to nije točno. Uvjerljivi pobjednik ove ankete jest - slaba kvaliteta nogometa. Prva HNL ljude jednostavno ne zanima.

Kad je u pitanju Dinamo, onda se ne može govoriti o slaboj kvaliteti nogometa, već obratno, o dominantnoj kvaliteti u odnosu na ostale. Modri su žrtve svoje superiornosti. Njihove utakmice nikoga ne zanimaju jer su rezultati uglavnom izvjesni, Dinamo pobjeđuje, suparnici se uglavnom brane, nekoliko puta prijeđu centar, a još manje puta opale po golu. Nema adrenalina, nema naboja, a bez toga je sportski događaj apsolutno nezanimljiv. Dinamo osvaja prvenstva i Kupove u nadmetanju s neravnopravnima, s velikom bodovnom razlikom, koga takva priča može zanimati? Sportski događaj bez neizvjesnosti jest nezanimljiv, za gledatelje čisto gubljenje vremena.

.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 03:07