Marin Jakoliš

 TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
TRANSFER-SAGA

Što će biti s ponajboljim igračem HNL-a? Traju intenzivni pregovori, ovo su sve mogućnosti

Javio se i odvjetnik novih suvlasnika koji je potvrdio da je za njega poslana izdašna ponuda.
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 03. siječanj 2022. 21:56

Jedna od najintrigantnijih priča zimskog prijelaznog roka u Hrvatskoj nogometnoj ligi ona je vezana za status jednog od najboljih nogometaša prvog dijela sezone, 25-godišnjeg Marina Jakoliša. Sportske novosti su u nedjelju objavile informaciju kako napadač momčadi sa Šubićevca nije prihvatio ponuđeni ugovor od Šibenika, te da se vrlo vjerojatno vraća s posudbe u redove Hajduka. U javnosti su se pojavile i izjave samog igrača, koje govore o takvom scenariju, ali kasnije su neke od tih izjava pomalo i revidirane, pa mnogima baš i nije sasvim jasna cijela priča oko toga. Bilo je i prije oko svega toga puno kontroverznih informacija, a u ponedjeljak se o svemu napokon oglasio i HNK Šibenik sa svojim priopćenjem.

Konkretna ponuda

- Nastavno na pitanje od velikog interesa šibenske sportske javnosti, odnosno status Marina Jakoliša, igrača HNK Hajduk Split na posudbi u HNK Šibenik, ovim putem ističemo kako je novi suvlasnik i investitor Marino Jurić osigurao i pripremio sredstva za otkup igrača. Bez obzira na želju HNK Šibenik i osigurana sredstva za otkup, u ovom trenutku nije postignut dogovor s Marinom Jakolišem. HNK Šibenik, bez obzira na istek roka do 31.12.2021. za otkup igrača iz Ugovora o njegovoj posudbi, nastavlja intenzivne pregovore, kako s Marinom Jakolišem i njegovim agentom, tako i s HNK Hajduk Split - stoji u priopćenju kluba sa Šubićevca.

image

Marin Jakoliš

TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

Odvjetnik novih partnera vlasnika Šibenika, Stipe Grubišić, potvrdio nam je kako je Marinu Jakolišu i njegovom zastupniku Tonćiju Martiću odaslana vrlo konkretna ponuda, ali brzonogi napadač Narančastih i njegov menadžer nisu prihvatili šibensku ponudu, a koja je navodno za šibenske prilike poprilično izdašna. Iako, po ovom priopćenju prvoligaškog kluba iz Krešimirova grada, jasno je kako se na Šubićevcu još nadaju pozitivnom ishodu scenarija iz njihove perspektive.

Ono što je sasvim izvjesno jest to da se Marin Jakoliš neće pojaviti na prozivci Šibenčana zakazanoj za srijedu, ali niti na prvim treninzima Hajdukova trenera Valdasa Dambrauskasa. Razlog je koronavirus kojim je zaražen Jakoliš, a koji je pokupio negdje na novogodišnjim blagdanima u regiji. Što će se u međuvremenu dogoditi teško je odgovoriti, zasad se uistinu ne može precizno kazati koji će dres na proljeće odjenuti najbolji strijelac Šibenčana.

Inače, osim Šubićevca i Poljuda, spominje se i treća moguća opcija za nastavak njegove karijere, a prema njoj bi se Jakoliš mogao već ove zime otisnuti negdje u inozemstvo. Postoji li možda nekakav deal svih strana oko toga ne znamo, posebice jer nema nikakvih službenih tragova oko te mogućnosti. Za sada je ipak nekako najizvjesniji povratak Jakoliša na Poljud.

Tko će biti na prozivci?

U međuvremenu, pitanje koje uz status Marina Jakoliša najviše okupira interes šibenske javnosti i navijača svakako je i ono tko će u srijedu obaviti prozivku na Šubićevcu. Dolaskom novih partnera u klub, ali još i prije toga, u kuloarima se spominjala varijanta prema kojoj će Španjolac Mario Rosas između dvije polusezone napustiti klupu Šibenika, bez obzira na jesenske vrlo dobre rezultate i partije posve nove momčadi pod njegovim vodstvom. U neslužbeni eter pogurnuta su neka domaća šibenska imena kao opcije za Rosasovog mogućeg nasljednika, ali unatrag nekoliko dana sve se više šuška imenom Ferde Milina kao novog učitelja šibenskih nogometaša.

Milin je posljednji angažman imao u Dinamu kao pomoćnik donedavnog trenera Damira Krznara, a radio je i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, vodio Zadar, bio izbornik U-19 reprezentacije Hrvatske. Kratko vrijeme na Šubićevcu bio je i igrač u natjecateljskoj sezoni 1999./2000.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:17