Damir Krajač/CROPIX
POČETAK NOVOG RATA

Štimac sigurno neće nestati šaptom, kakvu li osvetu sprema Mamiću i Šukeru?

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. listopad 2013. 09:17

Igor Štimac htio je preduhitriti Mamića i Šukera, majstorski je pozvao na potez:

- Nudim mandat na raspolaganje, želim vidjeti vjeruju li mi.

Doznao je brzo, odgovor je bio “NE”, tko zna otkada on egzistira, samo je u Glasgowu aktiviran.

Nakon obraćanja javnosti otišao je ispod tribine Hampden Parka, kazao igračima: “Ponudio sam ostavku”, čujemo da su neki reagirali: “Nemojte izborniče, bilo bi nam žao da odete”, no svlačionica, globalno gledajući, nije bila na njegovoj strani, a u Škotskoj su odigrali još jednu mlitavu utakmicu garniranu međusobnim obračunom Lovrena i Strinića.

Štimac je već u zrakoplov ušao kao bivši, iako nismo sigurni je li toga bio svjestan. Sreli smo ga prilikom ukrcaja, on i Alen Bokšić stajali su distancirani od svih. Potvrđeno mu je po dolasku u Zagreb, gdje je odsjeo u hotelu As. Posljednji izbornički sati za Štimca su bili vjerojatno veći stres i drama nego Skupština HNS-a na kojoj je poražen 25:24. Mnogo je očekivao, uspjeh s reprezentacijom mogao mu je značiti uzlet u trenerskoj karijeri, a šutnuli su ga kao gubitnika.

Međutim, on na tome neće stati. Iz bliskih mu krugova dopiru glasovi da je silno revoliran, da priprema odgovor. Kakav konkretno, kazat će sam. Nedavno je na televiziji rekao: “Ne traže navijači samo odlazak Štimca, ako odem ja, na redu je Šuker, pa Zdravko i svi drugi.” U Glasgowu je u zračnoj luci ponovio nešto slično, međutim, sumnjamo da se za potvrdu njegovih riječi mogli pobrinuti navijači, nešto očito planira poduzeti sam.

Je li mir okončan, vraćaju li se stari (ne)prijatelji ponovno okršajima odgovor stiže uskoro, a sve miriše na to, ne sklope li kakav novi pakt na drugim osnovama. Štimac je čovjek inicijative, on će sigurno tražiti svoju mjesto pod suncem, a iskustvo koje je doživio kao izbornik mu je pregorko da bi samo tako zaboravio. Premda nema dvojbe, i to će si morati priznati, u velikoj je mjeri sam kriv.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 16:11