Dragan Matic / CROPIX
KREĆE AKCIJA BRAZIL

Štimac najavio ofenzivu: 'Protiv Makedonije ćemo igrati kao da je u pitanju finale SP-a'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. rujan 2012. 17:23

- Ne očekujem da se atmosfera oko hrvatske reprezentacije promijeni preko noći. Spremni smo naporno raditi da se stvar pomakne nabolje, a naprijed možemo samo požrtvovnošću, igrama i prvenstveno rezultatima, rekao je Igor Štimac na okupljanju reprezentacije.

Izbornik je odskočnu dasku za prva dva dvoboja kvalifikacija za SP u Brazilu pronašao u sjedištu Kluba navijača 'Uvijek vjerni'. Fanovi repke kažu da bez ograda stoje iza nacionalnu momčad i Štimca jer “ne želimo navijati protiv, nego za”. Obećavaju toplu dobrodošlicu i upečatljivu koreografiju protiv Makedonije u Maksimiru te bučnu podršku u Bruxellesu četiri dana kasnije.

A što obećava friški izbornik nakon četiri Švicarska ožiljka?

- Da ćemo protiv Makedonije igrati kao da je u pitanju finale Svjetskog prvenstva! To sa Švicarcima nije ni približna slika naših mogućnosti. Nakon te utakmice, što je naša specifičnost, u sekundi smo prešli put od ekstaze do kataklizme, a nema govora o kataklizmi… Snimili smo makedonske utakmice s Portugalom i Litvom. Imamo potpuni uvid u mogućnosti našeg prvog suparnika i tvrdim da je sve u našim rukama. Sve ovisi o tome koliko ćemo mi biti dobri.

Štimac je presretan raspletom Modrićeve ljetne sapunice i izvjesno je da će Realova playmakera koristiti u obje utakmice. Puno očekuje i od Eduarda Da Silve, iako je on neprestano u “centrifuge” klupskog trenera Lucescua.

- Eduardo je moj dobitak, zbog njega sam presretan čak i nakon onakve utakmice kakva je bila protiv Švicarske. Istina je da on u Šahtaru započinje svaku drugu utakmicu, ali u toj je rotaciji redovit i dobiva zadovoljavajuću minutažu.

Kapetan Dario Srna dobro pamti utakmicu s Makedonijom otprije pet godina kada su 'vatreni' teškom mukom u Maksimiru iščupali bodove.

- Oni su poveli golom iz slobodnog udarca, ali sjećam se da nisu igrali bunker. Pokušavali su se donekle nadigravati. Bliži smo pobjedi, ali ako se ne daj Bože zalomi negativan rezultat bit ćemo spremni ekspresno odgovoriti. Ova je momčad puna iskustva i samopouzdanja I želi igrati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, rekao je Srna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 18:38