Ante Čizmić/CROPIX
PRVI CILJ ISPUNJEN

Štimac: 'Kad Modrić bude spreman, ovakve protivnike ćemo lako pobijeđivat'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. rujan 2012. 00:52

Nema dvojbe da je iza službenog i naoko smirenog garda na press konferenciji Igoru Štimca bilo dosta ukroćenog temperamenta. Izborniku smetaju neke stvari u tzv. atmosferi oko reprezentacije, rado bi o tome kazao nešto više, ali se ipak držao diplomacije...

- Zadovoljan sam načinom na koji smo odigrali utakmicu. Imali smo dosta problema pred ovaj meč, ali su igrači dali maksimum da bismo ostvarili jako važan rezultat. Sada imamo četiri boda nakon dvije teške utakmice, od kojih je jedan osvojen na terenu najvećeg nam suparnika za prvo mjesto. To je ogroman dobitak jer smo im oduzeli dva boda u trenutku kada su oni imali sjajnu atmosferu, za razliku od onoga što je okruživalo našu reprezentaciju. Bili smo u delikatnoj situaciji i s formom važnih nam igrača, primjerice Modrića koji nije fit, izostao je zbog ozljede Ćorluka, a nama kao maloj zemlji, koja nema veliku bazu reprezentativaca, kad nedostaje 1-2 važna igrača to je odmah veliki problem.

Atmosfera je nešto što je Štimac često apostrofirao.

- Nisam čitao i ne zanima me što se piše kod nas o meni ili navodno lošoj atmosferi u reprezentaciji. To nije istina i trebalo se vidjeti kako zajednički diše ova reprezentacija. Prije utakmice to su demonstrirali brižljivom podrškom mladom Radoševiću, svi su ga bodrili da mu što više olakšaju težak zadatak. Reprezentativna je grupa sastavljena od izvrsnih igrača i ljudi, atmosfera je prava prijateljska i nema veze s onom koja se stvara u hrvatskoj javnosti. Do uzvrata s Belgijancima, uvjeren sam, mi ćemo biti u boljoj situaciji i formi, te da će se u drugačijem ozračju Hrvatska dignuti do razine koja će biti potrebna da pobijedi Belgiju.

S četiri boda iz dvije teške utakmice lakše se diše u fokusu krajnjeg cilja.

- Mi imamo četiri boda i time smo praktično ispunili naš plan za te startne utakmice. No, nećemo se zavaravati, daleko je još do krajnjeg cilja i plasmana na SP 2014.

Štimac je ušao u veliki hazard kad je Radoševića gurnuo u vatru protiv Hazarda i društva. Pokazalo se da nije pogriješio.

- U toga mladog igrača, koji je još junior, vjerujem i zato sam ga postavio u igru. Iako je igrao malo utakmica u karijeri, primijetio sam koliko je moćan i agresivan. Na tom planu mi smo imali ozbiljnih problema u sredini terena prošle dvije utakmice i morao sam pronaći način kako da zatvorimo tu rupu. Radošević je odigrao odlično, donio je agresivnost i odgovornost i sjajno je čuvao leđa Luki Modriću.

Prokomentirao je Štimac i druge rezultate u skupini.

- Nisam znao kako su završili mečevi... Vidimo da je Srbija počela pobjeđivati, a Škotska je već u problematičnoj situaciji jer gubitak bodova kod kuće u ovakvom natjecanju teško je kasnije nadoknađivati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 06:52