CROPIX
RIJEČ TRENERA

Štimac: 'Boli me poraz Hajduka, ali bol ublažava radost što smo donijeli Zadru'

Imali smo i neke prilike u drugom dijelu, ali bez završnice. Naš je suparnik pred kraj čak i rutinski došao do pobjede. Tužan sam zbog poraza - kaže Hari Vukas
Piše: Bernard PalekaObjavljeno: 03. svibanj 2015. 23:55

U dvoboju 32. kola Prve HNL u Zadru su nogometaši Zadra pobijedili Hajduka s 2-0 (1-0), te Zadrani i dalje ostaju u igri za očuvanje prvoligaškog statusa.

Zadrani su do prve pobjede nad Hajdukom nakon srpnja 2011. godine došli pogocima Frane Ikića u 16. minuti i Ivana Krstanovića u sudačkoj nadoknadi.

Na presici se prvi pojavio Igor Štimac. Bijela košulja, crne hlače, pucao od zadovoljstva:

- Bili smo bolji u svim segmentima, želja, agresivnost, konkretnost, i da je realizacija bila bolja moglo je biti i izraženije. Imali smo jedno razdoblje u drugom poluvremenu, nekih 15 – ak minuta, malo panično, sami smo ga prouzrokovali i to je donijelo nesigurnost. No i Vukas je napravio izmjene koje su mu donijele višak igrača prema naprijed i zbivanja su došla na razinu Hajdukove igre… U svemu sam prezadovoljan, nije čak ni toliko rezultat bitan, nego kad završi utakmica da sami sebi igrači nemaju ništa zamjeriti i da im drugi nemaju što zamjeriti. S te strane sam najsretniji na svijetu jer im nije ostala ni kap energije, pokazali smo kako se brani boja svoga kluba i da su oba aktera bila dobra, svatko sa svojim razdobljima, ali mi s konkretnijom završnicom.

Netko je pitao Štimca kako doživljava Hajdukove poraze.

- Mene boli svaki poraz, a bol ovom prilikom mi ublažava radost što smo donijeli Zadru. Nije situacija sjajna. Ušli smo u rizik vadeći pet odličnih standardnih igrača, ali tu su moji suradnici koji su mi ukazali da iz prazne puške ne možeš pucati. Završnica? Odigrat ćemo kako dolikuje pravim sportašima, a neki što igraju bez žutih kartona…

Hari Vukas realan, očito mrvicu potišten zbog nedovoljno dobre igre i poraza:

- Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi u igri u kojoj je presudilo prvo poluvrijeme kad mi nismo došli do željene razine. Htjeli smo izbjeći rani pogodak Zadra iz prekida i nismo, dobili su krila, što nismo htjeli, a nismo igrali svoju igru. Uspjeli smo u drugom poluvremenu, imali smo i neke prilike poslije pritiska, ali bez koncentracije u završnici. Naš je suparnik pred kraj čak i rutinski došao do pobjede. Tužan sam zbog poraza i zbog toga što smo premalo igrali kako smo htjeli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 17:44