Željko Šop / Cropix
BEZ BRAĆE NA BELUPO

STIGLA POTVRDA: Ahmadu dijagnosticiran meningitis, ali nema opasnosti po okolinu

Sve to desilo se za vrijeme dok je hajdukov napadač vozio svoju suprugu prema Banja Luci gdje je zatražio liječničku pomoć.
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 15. listopad 2010. 12:53

Ahmad Sharbini zadržan je u Infektivnoj bolnici u Rijeci gdje mu je dijagnosticiran serozni meningitis! Vijest na prvi pogled djeluje gotovo zastrašujuće, oboljenje od kojeg u hipu zastaje dah, da se nogometaš Hajduka zarazio meningitisom i da je po srijedi opasnost od zaraze, međutim takve informacije su odmah demantirane, radi se o obliku bolesti koja nipošto nije opasna za okolinu.

Ahmad Sharbini je minulih dana patio od viroze i grlobolje o čemu je javnost informirana budući da starijeg Sharbinija nije bilo na mini-pripremama „bijelih“ u Širokome Brijegu, niti je nekidan nastupio protiv Troglava u Livnu. Čekajući da viroza mine, Ahmad je iskoristio slobodan dan da sa suprugom Draganom ode k njenoj obitelji u Banja Luku, a tamo ga je odjednom spopala neizdrživa glavobolja. Toliko snažna da je morao potražiti hitnu pomoć u banjalučkoj bolnici.

Odmah su liječnici u Banja Luci posumnjali na meningitis i predložili mu pretrage, lumbalnu punkciju da se nalazom likvora iz leđne moždine potvrde ili pak odagnaju sumnje, da se dobije pravi nalaz i stvarno stanje stvari. Ahmad Sharbini nije prihvatio savjet da sve odmah obavi u Banja Luci nego je požurio kući u Rijeku da se tamo podvrgne pretragama.

Jutros je u Infektivnoj bolnici Kliničkog centra Rijeka sumnja banjolučkih liječnika potvrđena, doista se radi o seroznom meningitisu. Ali, ništa strašno, nema mjesta panici!

U Rijeci ga je prihvatio dr Mirko Balić, koji je ujedno već 16 godina klupski liječnik Rijeke i kojega je o stanju svojeg sina alarmirao otac Jamal Sharbini s Grobnika. O tijeku događanja promptno je informiran i Hajdukov liječnik dr Jurica Rakić, a novinarima je službeni glas donio Hajdukov trener Stanko Poklepović, nakon pressice i informacija što ih je servirao dr Jurica Rakić, Hajdukov liječnik.

Dr Rakić nam je potvrdio:

- Ahmad Sharbini je u Rijeci gdje mu je dijagnosticiran tzv. serozni meningitis, ali nema nikakva straha za ljude koji su bili s njim doticaju, radi se o vrsti bolesti koja se ne širi kapljičnim putem. To je blaži oblik upale moždane ovojnice.

Potvrdu je dao s lica mjesta i dr Mirko Balić iz Rijeke:

- Ahmad je hospitaliziran kod nas, ostat će u bolnici sedam dana, a poslije će na kućnu njegu, dva-tri tjedna, ne duže... I nema opasnosti za okolinu. Već sada Ahmad se osjeća puno bolje nego kad je tražio hitan prijam. Imao je silne glavobolje, to je bio signal što se s njim događa. Potvrđeno je da se radi o seroznom meningitisu koji ne zahtijeva baš nikakvu medikamentoznu terapiju, dakle nema lijekova, nego samo mirovanje, odmor i čekanje da imunitet organizma ojača. I to će se dogoditi u dva-tri tjedna, prvo u bolnici, pa na kućnoj njezi.

Kako se razbolio, logično je pitanje.

- U trenutku kad je pod naletom angine ili viroze organizam iskazao iznurenost i imunodeficijenciju. Ništa drugo. Virus se u tim trenucima razmaše. Ahmad je umoran i pospan, ali bit će Ahmad ubrzo sasvim dobro – informirao nas je dr Balić, inače specijalist radiolog.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 06:17