Admir Buljubašić/CROPIX
UTAKMICA GODINE

Srpska reprezentacija stigla u Zagreb, HNS im zabranio otvoreni trening u Maksimiru

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 21. ožujak 2013. 11:44

U 10.45 u zračnu luku Pleso stigla je nogometne reprezentacije Srbije. Na cesti od Zagreba do Plesa svakih stotinu metara stoji policajac. Kako su iz MUP-a i najavili, dolazak Srbije na kvalifikacijski dvoboj protiv Hrvatske za plasman na SP u Brazilu utakmica u Maksimiru ima predznak visokorizične.

Zračna luka je pak doslovno pod opsadom policije. Nakon što su stigli u Zagreb, Mihajlović i njegovi igrači zaputiti će se u hotel Sheraton, a od 18.00 će trenirati na Maksimiru.

Da se na Plesu događa nešto specijalno svjedoče i šokirana lica putnika. Toliko policije na jednom mjestu vjerojatno nisu u životu vidjeli.

Od srpske delegacije prvi je pred novinare izašao predsjednik Saveza Tomislav Karadžić. Njemu je dobrodošlicu zaželio Zorislav Srebrić:

- Očekujem korektnu utakmicu, a nadam se da će i atmosfera biti prava nogometna. Kako će završiti? To pitajte one koji će igrati, kazao je Karadžić.

O odluci izbornika Mihajlovića da Srbija u Maksimiru odradi otvoreni trening Karadžić je kazao:

- To je isključivo njegova odluka. On je tako odlučio i tako će biti.

- Gotovo svakodnevno se čujem sa Šukerom koji je moj prijatelj. Zbog ove utakmice naše prijateljstvio nije na iskušenju kao ni odnosi HNS-a i FSS...

No, odmah potom šef HNS-a za sigurnost Cvrk je kazao:

- Otvorenog trening gostujuće reprezentacije neće biti. Iz srpskog saveza prekasno su nam javili, a mi u tako kratkom periodu nisu u stanju organizirati otvoreni trening.

Siniša Mihajlović nije želio davati nikakve izjave. Pokraj hrvatskih novinara je samo prošao, a jedino je zastao da se pozdravi sa Srebrićem. Nakon toga srpska nogometna delegacija zaputila se prema Zagrebu.

USKORO OPŠIRNIJE

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:41