SUDAR U ŠPANJLSKOJ

SRNA 'Vukojević igra kao Matthäus, a Dinamo me iznenadio, djeluju ozbiljno'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 03. veljača 2015. 22:46

Ovaj Ogi igrao je kao Matthäus iz najboljih dana. Kakva elegancija pokreta”, smijao se Darija Srna kojeg smo zatekli u društvu Ognjena Vukojevića. Bivši suigrači iz reprezentacije i veliki prijatelji ponovno su bili na suprotnim stranama. Završilo je remijem, ali Ogi je imao više razloga za zadovoljstvo. No, relativno loš rezultat nije previše zabrinuo Srnu. Onakav kakvog ga imamo prilike vidjeti u okruženju reprezentacije, takav je Darijo Srna i u Šahtjoru. Lider momčadi i produžena ruke trenera Lucescua na travnjaku, vedar i nasmijan izvan njega. Tih 12 godina koliko nosi dres “rudara” iz Donjecka prometnule su ga u ikonu kluba. Doduše, kluba koji živi u izbjeglištvu posljednjih mjeseci, ali Srna je oduvijek bio naoružan zaraznim optimizmom.

Vratit ću se u Donjeck

- Niti jedan rat nije trajao vječno! Neće niti ovaj - kazao je kada smo ga pitali kako podnosi stanje u svojoj drugoj domovini.

- Nikome od nas nije lako. Netko od igrača je više vezan uz Donjeck, netko malo manje. Okej, ovi Brazilci koji su godinu dana s nama nemaju taj osjećaj pripadnosti kao mi koji smo dugo u klubu. No, svima nam je teško. Ta užasna situacija i vijesti koje nam svakodnevno stižu ne mogu nikoga ostaviti ravnodušnim. Emocije su snažne i prisutne u svakom trenutku - priča nam Srna koji je obitelj sklonio u Hrvatsku, iako, naglašava, problem je samo u toj oblasti Donjeck. Prema posljednjim informacijama s kojima Srna raspolaže, kuća mu je još uvijek čitava.

- Ma lako za kuću. Dao bih sve što imam da to ludilo prestane. Ali, vratit ću se tamo. I predsjednik Ahmetov je optimist i nada se brzom raspletu cijele situacije, ali dok se ne riješi možemo samo nagađati.

Djeluje nam kako dosta nevoljko priča o situaciji u Donjecku. Kao da i sam ne vjeruje da je tamo ratno stanje. I zato nismo previše inzistirali. Povratak na nogometne teme vratio je i osmijeh na Srnino lice.

- Bili smo na turneji u Brazilu. Pa to je čudo. Svaka prijateljska utakmica, a na tribinama 20 ili 25 tisuća ljudi. Gušt je igrati.

Pohvale za Ćorića

U Riju je Šahtjor igrao prijateljsku utakmicu s Flamengom gdje je Srna sreo bivšeg suigrača iz reprezentacije i Šahtjora.

- Vidio sam se s Eduardom. Bili smo i na večeri gdje mi je rekao da je jako zadovoljan što se vratio kući. Kako i ne bi bio kada igra dobro i ljudi ga hvale. Ali, nisam niti sumnjao da će biti drugačije. On je strašan profesionalac i još bolji igrač - pohvalio ga je Srna.

A red pohvala išao je i na račun zagrebačkog Dinama protiv kojeg je Srna igrao poluvrijeme. Tvrdi da se jako iznenadio igrom Mamićeve momčadi.

- Imali su dobar pristup, zadnja im je utakmica pred nastavak prvenstva pa nisu imali problem s motivacijom. Dinamo je bio iznenađujuće dobar u odnosu na ono što su pokazali u skupini Europske lige. Ne mogu se oteti dojmu da su ovako igrali i imali sličan pristup kao protiv Šahtjora, s lakoćom bi prošli skupinu.

Srna tvrdi kako ga Marko Pjaca nije iznenadio jer je znao njegove mogućnosti iz reperezentacije.

- Ćorića svi hvale, a sada vidim i zašto. Stranci su dobro posloženi i Dinamo djeluje kao ozbiljna ekipa - naglasio je.

Klopka za Guardiolu

Za razliku od Dinama, njegov Šahtjor još uvijek je živ u Europi. Skupinu su riješili, a prolaz među osam najboljih momčadi Starog kontinenta traže u dvostrukom sudaru s Bayernom. Ekipa Pepa Guardiole u taj okršaj ulazi kao apsolutni favorit. Priznaje to i Srna, ali i naglašava da će to Bayern morati pokazati na travnjaku.

- Ako hoćeš osvojiti Ligu prvaka, onda moraš pobjeđivati sve redom. Zar ne? - dao je odmah do znanja da Bayern na stadionu u Lavovu očekuje dosta težak zadatak.

- Ako će Bayern igrati kao protiv Wolfsburga, onda će to biti odlično za nas, ali ako se u momčad vrate Ribery i Lahm, onda je to sasvim druga priča.

Srna otkriva kako je Mircea Lucescu skautirao Bayern i da je trener Šahtjora upoznat sa svakim detaljem bavarskog nogometnog giganta.

- Nogomet je zanimljiv masama zato što je neizvjestan i što su moguća sva tri znaka. Imamo velike ambicije, trener nam je pozitivan i tvrdi da imamo šanse. Prednost na strani Bayerna jest činjenica da su već ušli u formu i do nas će postići ‘radnu tempreraturu’ dok će Šahtjoru to biti prva službena utakmica u ovoj godini. Nema straha, idemo vidjeti gdje smo i što možemo napraviti - završio je Darijo Srna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 20:26