ŽELE NA VRH EUROPE

Srna ne želi iz Šahtara: 'Da me sada zove Barca i ponudi što god hoće, ja bih je odbio'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. listopad 2012. 16:26

Nitko u Europi ovog trenutka ne igra kao Šahtar, nije pretjerivanje. Pojedinačno nisu klasa Barcelone i Reala, no njihova je forma čudesna, a moć fenomenalna. Niti iskusni Mircea Lucescu nije skrivao “ovo je naš najspektakularniji nogomet”.

- Velika pobjeda i golema tri boda, svladali smo prvaka Europe, ubili smo ih u svakom segmentu. Bili smo uvjereni da to možemo, znali na koji način treba igrati. No, to je lijepo, divno i krasno, ali ako ne prođemo skupinu neće nam ništa značiti. U dobroj smo poziciji, međutim sve je još otvoreno - kazao nam je Darijo Srna, kapetan koji je također odigrao grandioznu partiju.

Odakle takva promjena, lani ste bili posljednji u LP?

- Prošle sezone nismo imali sreće, koja je bitan čimbenik. U međuvremenu smo izvukli pouke, sazrijeli smo, pokazali da smo pametniji, potvrda je tih sedam bodova. Šahtar je momčad koja raste iz godine i godinu, puna je samopouzdanja, u Ukrajini nemamo konkurenta, Dynamu iz Kijeva bježimo 12 bodova. Igramo nogomet koji ne samo da daje rezultate, nego je lijep, atraktivan. Prava smo europska ekipa.

Sigurno se pojačava apetit, neki vas vide u finalu, drugi među 7-8 TOP klubova na kontinentu?

- Imamo ambicije, ova momčad može daleko. Prije dvije sezone zaustavljeni smo u četvrtfinalu samo zato što je suparnik bila Barcelona, da smo izvukli bilo koga drugoga ušli bismo najmanje među četiri. Ali o tom potom, moramo gurati korak po korak. Ovaj je trijumf odjeknuo, već nakon Juventusa pisalo se o nama, sada pogotovo, Englezi nas hvale na svim poljima, važno je da ostanemo čvrsto na zemlji i koncentriramo se na sljedeće utakmice. Trebamo uzeti četiri boda da i matematički budemo u osmini finala. Možda će dovoljno biti i manje. A onda, u nokaut fazi sve je moguće.

Kakva je čestitka Rinata Ahmetova?

- Nije nam se obratio, bio je u loži. Inače, danas Roman Abramovič ima rođendan, pokvarili smo mu ga, njegova je ekipa bila totalno nemoćna. Ali to nije naša briga, mi smo razveselili našeg šefa, to nam je dakako mnogo važnije, a prije svega ispunili smo vlastite želje. Šahtar je klub koji ima sve; ključnu ulogu igra predsjednik koji je ambiciozan i razumije nogomet, a Lucescu je u TOP 10 trenera u Europi.

Kakvi su bili komentari protivničkih igrača?

- Govorili su kako su znali da je Šahtar odličan. Ha, najbolje da nisu znali... Kako se u žargonu kaže, očitali smo im nogometnu lekciju. Mi smo sigurno među pet najjačih ekipa u Europi. Doma i vani igramo jednako, imamo sve, kvalitetu, moć, snagu... Svaki naš prvotimac može igrati u bilo kojem klubu.

Lucescu je podsjetio da ste bili na pragu prijelaza u Chelsea.

- Nije to tajna, mene je Carlo Ancelotti osobno zvao, ali jednostavno nije došlo do realizacije. Htjeli su me, no bio sam sretan u Šahtaru, za koji sam emotivno vezan, kao i za grad Donjeck, na kraju da su se klubovi i dogovorili možda ja ne bih htio otići u Chelsea. Da me ovog časa zove Barcelona i ponudi što god hoće, ja bih je odbio. To iskreno govorim.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 22:05