Tom Dubravec / CROPIX
HAJDUK - LOKOMOTIVA 3-1

SPLITSKI JUNAK Bencun Torcidi za rođendan poklonio dva pogotka i vrh HNL-a!

Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 26. listopad 2013. 16:53

Hajduk je nadigrao i zasluženo porazio Lokomotivu. Bijeli su na krilima Marka Bencuna ostali na prvom mjestu nakon vrlo dobre predstave pred vjernim navijačima. Na taj su im način čestitali 63. rođendan, potaknuli još jednu veliku feštu hajdučkog puka.

Gromoglasna podrška s tribina potaknula je hajdukovce na jaki početni pritisak, a već u četvrtoj minuti zatresla se mreža gostiju. Međutim, gol je opravdano poništen, Andrijašević se nalazio u zaleđu prilikom pokušaja domaćih da uigranom akcijom iz prekida iznenade Lokomotivu. Osujetili su gosti namjeru Bijelih pa je Frankova radost bila kratkotrajna.

Dominirali su Splićani u prvih petnaestak minuta, Lokomotiva je u tom razdoblju vrlo rijetko prelazila na polovicu Hajduka. Tek je jednom Gorupec probio desnu stranu, ali Maloča je očistio ispred Budimira. Uzvratio je u 22. Iluridze, prevario je Puljića i iskosa krenuo prema Šarliji, ali lopta mu je malo pobjegla pa ga je vratar Lokomotive uspio omesti i prilika je propala. I dalje je Hajduk bio bolji, ali bilo je jasno da će Tudorovim igračima trebati puno strpljenja da probiju obranu.

Novi pokušaj za pljesak publike kreirao je Bencun u 32. kada je u prodoru nanizao nekoliko igrača gostiju pa se odlučio na udarac s 18 metara koji je od bloka završio u korneru. Dvostruki strijelac u prošlom kolu je time najavio svoj novi bljesak, šest minuta kasnije preciznim je udarcem završio tečnu akciju domaćih i doveo ih do zaslužene prednosti.

Ivković je na poluvremenu povukao prvi potez, umjesto Muse u igru je poslao mladog Marka Pjacu koji je trebao osnažiti napadačku liniju gostiju. Četiri minute kasnije otvorio se prostor za goste, Šitum se na trenutak spetljao, ali je uspio uposliti Šovšića koji se odjednom našao sam na 14 metara pred Kalinićem. Dok se namještao na udarac u posljednji trenutak stigao ga je blokirati Vršajević pa su gosti od svega dobili samo udarac iz kuta. Nakon nekoliko minuta zatišja opet se ukazao Bencun, tukao je sa 15 metara točno u Šarliju.

Odmah potom pokušao je Bencun i iz voleja, poslao je loptu preko vrata. Zagrepčani su ulaskom Mišića postali znatno opasniji, unio je brzi ljevak mnogo živosti u igru Lokomotive. Nakon njegovog prodora i ubačaja u 73. Minuti stvorila se gužva pred Kalinićem, lopta je ostala pred Budimirom čiji udarac je u zadnji trenutak spriječio Jozinović.

Akcija gostiju se nastavila, Šitum i Budimir su izbjegli zaleđe pa je Kalinić padom najprije spasio ispred Šituma, a zatim i odbio udarac Budimira iz neposredne blizine. Time kao da su nestale sve nade gostiju da mogu do boda, u završnici je Hajduk pojačao ritam i došao do drugog gola. Nagovijestio je takav rasplet Maglica nakon dodavanja Kouassija, Šarlija je na vrijeme istrčao i odbio udarac napadača Bijelih. Bilo je to u 85. minuti, a samo dvije minute kasnije Bencun je još jednom ostavio Šarliju ostavio nemoćnim. U sudačkoj nadoknadi Pjaca je nakratko razbudio goste, ali Pašalić je u rijetko viđenom kontranapadu zaključio zasluženu pobjedu Hajduka.

HAJDUK - LOKOMOTIVA 3-1

Kraj utakmice. Hajduk slavio 3:1.

90.+4. minuta - GOOOL 3:1 U kontri pet na vratara zabio je Pašalić.

90.+2. minuta - GOOOL 2:1 Lokomotiva je uspjela smanjiti solo prodorom Pjace koji se izborio za udarac i s desetak metara naciljao je donji desnio dio vrata Kalinića.

87. minuta - GOOOL 2:0 Nakon ubacivanja Sušića odlično glavom reagira Bencun koji postiže svoj drugi pogodak na utakmici.

85. minuta - Odličan udarac Maglice sa ruba peterca nakon proigravanja Kouassia, ali Šarlija odlično reagira

82. minuta - Posljednja izmjena u redovima domaćih.

79. minuta - Pokušaj Bradarića s dvadesetak metara prošao je pored stative.

73. minuta - Dvije velike prilike za Lokomotivu. Prvo se u odličnoj situaciji našao Budimir, ali je Jozinović u posljednji trenutak blokirao njegov šut. No samo nekoliko trenutaka kasnije na loptu su išli vratar Kalinić i Šitum. Vratar 'bijelih' bio je prvi na lopti, ali mu nakon sudara sa Šitumom ispada. Odbijanac je u loptu pokušao pospremiti Budimir, ali je opet spasio Kalinić. U utrci za ponovno odbijenom optom opet je bio brži Kalinić, koji se pritom i malo ozlijedio.

71. minuta - Nova izmjena kod Hajduka, iz igre izlazi Andrijašević, ulazi Maglica.

68. minuta - Bencun pokušava iz voleja sa lijeve strane ali lopta odlazi visoko preko gola.

66. minuta - Bencun lako prolazi kroz inače čvrstu obranu Lokomotive, na desnoj strani izborio se za udarac s petnaestak metara, ali je Šarlija uspio obraniti.

63. minuta - Bakljada Torcide za 63. rođendan navijačke skupine.

61. minuta - Prva izmjena u redovima Hajduka. Iz igre izlazi Iluridze, a ulazi Pašalić. Promjena i kod Lokomotive, iz igre izlazi Trebotić a ulazi Mišić.

57. minuta - Slobodan udarac za Hajduk sa 20ak metara. Izveo ga je Bradarić ali pogodio samo u živi zid.

53. minuta - Nova odlična šansa gostiju. U kontri Lokomotive Gorupec je izbio sam pred Kalinića, ali se pred njim našao Vršajević koji je blokirao šut i spriječio siguran gol.

50. minuta - Bencun je imao priliku za šut na lijevoj strani kaznenog prostora, ali je predugo oklijevao, pa je na koncu na desnoj strani uposlio Kouassija. Mladi napadač šutiaro je prizemno, a Šarlija nogom odbio loptu u polje, nakon čega je obrana Lokomotive otklonila opasnost.

46. minuta - Prva zamjena na utakmici. Umjesto Muse u redovima Lokomotive ušao je Pjaca.

Počelo drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena.

41. minuta - Velika prilika i za Lokomotivu. Bručić je opalio iz voleja s petnaestak metara, a lopta je prozujala pored vratnice.

38. minuta - GOOOL 1:0 Hajduk je poveo iz prve velike prilike, nakon fantastične akcije. Kouassi je petom loptu ostavio za Iluridzea koji se majstorski provukao 'kroz' dvojicu čuvara pa dodao kratko za Andrijaševića. Veznjak 'bijelih' je iz prve petom sa ruba kaznenog prostora loptu opet vratio Gruzijcu koji je produžio na lijevu stranu za Bencuna koji je silovito je s petnaestak metara pogodio neobranjivo lijevu stranu Šarlijinih vrata za ludnicu na Poljudu!

28. minuta - Kouassi je tukao s ruba kaznenog prostora, ali je u padu loše zahvatio loptu.

23. minuta - Ponovo je Iluridze zakuhao opasnost u kaznenom prostoru gostiju. Prvo je prošao svog čuvara, a onda iskosa s lijeve strane izbio pred vratara Šarliju koji je ipak uspio iščeprkati loptu, koja je ponovo došla do Gruzijca ali njegova povratna lopta je došla samo do obrane Lokomotive.

22. minuta - Dobra akcija Lokomotive, ali dobrim startom u šesnaestercu Vršajević spriječio veću opasnost.

15. minuta - Hajduk dominira igrom, ima 68% posjeda lopte u nogama.

13. minuta - Iluridze probio desnu stranu, ali povratna lopta nije našla nikog od igrača Hajduka.

8. minuta - Vratar Lokomotive Šarlija, nakon dobrog ubačaja, u posljednji trenutak skida loptu s glave Iluridzea te je izbacuje u korner.

4. minuta - Nakon dobre kombinacije poslije slobodnog udarca Andrijašević postiže pogodak koji je opravdano poništen zbog zaleđa.

Utakmica je počela!

Prije susreta minutom šutnje odana je počast nedavno preminulom dugogodišnjem liječniku Hajduka Branku Grškoviću i arhitektu Poljuda Borisu Magašu.

HAJDUK: Kalinić – Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović – Bradarić, Sušić – Kouassi, Andrijašević, Bencun – Iluridze.

LOKOMOTIVA: Šarlija – Gorupec, Puljić, Mesarić, Bručić – Trebotić, Chago, Šovšić - Pjaca, Budimir, Šitum.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:31