Vladimir Dugandzic / CROPIX
MIŠE I PUDAR NAJAVLJUJU

Splitski derbi bez favorita: Hajduk ima jači vezni red, Splitovci imaju bolji napad!

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 24. listopad 2012. 19:11

Ante Miše je prošle sezone s Dugopoljem osvojio prvo mjesto u Drugoj HNL, ove sezone njegovim tragom ide Ivan Pudar na kormilu Solina (prvo mjesto na tablici nakon deset kola), a oba su trenera hajdučke provenijencije i sasvim sigurno sposobni procijeniti odnose snaga Splita i Hajduka uoči prvoligaškog dvoboja u Parku mladeži, ali i onoga za četiri dana u osmini finala Kupa u Poljudu.

I Miše i Pudar su, koliko im to obveze dozvoljavaju, česti gosti Parka mladeži, znaju vrijednosti Splita, kao što im je najnormalnije biti upućen u sve što se događa s Hajdukom. Njihova su mjesta u svečanoj loži Poljuda, kao igrači utisnuli su pečat legendi o Hajduku. Dok će se mnogi zaletjeti i reći da je Split veliki favorit, odnosno ‘ako sada ne pobijedi, nikada neće’, Miše i Pudar se apsolutno neće složiti.

- Bit će neizvjesno - rekao je Miše.

- Sva tri znaka su moguća, mislim da će biti gušt pogledati utakmicu - prisnažio je Pudar.

Imali smo ideju da nam dva provjerena trenera procijene aktualne momčadi po linijama (vratari, obrana, vezni red, napad), no to je išlo malo teže. Miše je čak pristao i ocijenio, rezultat je izjednačen, makar i njega zbunjuje s kakvom će obranom istrčati Split.

- Ako nema Križanca i Vidića, pa Radotića i Hrgovića, odnosno Marčića, onda je Split u velikom hendikepu. To je najbolja obrana HNL-a, nema spora. Ne znamo tko će igrati, teško je davati ocjenu, ali je nesporno da Hajduk u tome mora tražiti priliku.

Neprovjerena obrana protiv napada koji ne oduševljava. U Hajduku je trenutačno suša napadača, Maglica se tek oporavio od ozljede, Kiš nikako da dočeka priliku, Vuković je bolji kad dolazi iz drugog plana...

- Split je u tom segmentu brži, agilniji, prodorniji, agresivniji... Belle i Rebić mogu svakome stvoriti neugodnosti - misli Miše.

Pudar, nekad sjajni vratar koji je sa 19 godina branio u Kupu prvaka u onim nezaboravnim sudarima s HSV-om, apostrofira psihološki segment.

- Pobjeda u Rijeci svakako će podići samopouzdanje Splita kao što poraz od Istre 1961 na punom Poljudu mora negativno utjecati na Hajduk. Opet, ovo je gradski derbi i oba će sastava biti na optimalnoj razini, motiv nije upitan. Split želi drugo mjesto i barem finale Kupa, dok Hajduk ima svoje ciljeve s mladom momčadi.

Mladost ne mora biti minus Hajduka, dapače.

- Jesu malo poljuljani, ali izvući će pouke, a usporedbe stari-mladi meni nisu drage. Ili znaš ili ne znaš. Radošević je, na primjer, postao reprezentativac i sada svi očekujemo od njega da pruži nešto više.

Ako već napadači Hajduka ne zabijaju, vezni red je efikasniji, Mijo Caktaš i Franko Andrijašević.

- Tako je, možda je čak Hajduk u prednosti u tom dijelu - misli Miše. - S druge strane Vitaić je već zabio šest za Split, Vojnović igra na poziciji iza dva napadača. On zna podvaliti loptu, razigrati i pogoditi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:35