Vladimir Dugandžić/CROPIX
FAVORIT ZA KLUPU HERTHE

SPLIT JE PODIJELJEN GRAD Neki žele da Balakov ostane, drugi čekaju njegov odlazak...

Piše: Mario VelićObjavljeno: 16. veljača 2012. 17:41

Krasimir Balakov ostao je u Hajduku! Barem jučer, na jedan dan, činjenica je da je bugarski trener predvodio popodnevni trening prve momčadi. Utorak je preskočio, u srijedu se pojavio i nastavio odrađivati posao jer još je trener Bijelih. On najbolje zna kakva je točno situacija i koliki su mu izgledi da preuzme Herthu, dok se to ne dogodi svoju ugovorne obveze prema Hajduku obavljat će kako spada.

Nije želio govoriti za medije, šute i na Poljudu, vrijedi sve ono što se govorilo proteklih dana. Balakov je trener Hajduka, no uvijek postoji opcija odlaska. Nagađanjima oko daljnje sudbine bugarskog trenera bave se brojni mediji, ali i Hajdukov navijački puk. Nisu jednoglasni, kao svaki njegov prethodnik i Balakov ima svojih pristalica, oponenata, ali i onih kojima je svejedno, pa svi nabrojeni kroz prizmu svog mišljenja o njemu daju i komentare na novonastalu situaciju.

Najomiljeniji tip

Najodanije obožavatelje svog lika i djela Balakov ima možda baš u Torcidi. Najžešći Hajdukovi navijači vole Bugarina, “kupio” ih on još davno, od početka inzistirao na partnerskom odnosu. Pa se sastao s predstavnicima Torcide, zamolio za strpljenje i suzdržavanje od zvižduka, kasnije svakom prilikom isticao važnost navijača i podrške koju mogu pružiti njegovoj ekipi. Vratili su mu oni, i kada su zviždali igračima, treneru su iskazivali bezrezervnu podršku. Mogao je tjerati mlade domaće igrače, mogao je ne postizati rezultate, imao je tifose na svojoj strani. A kada je nedavno pristao na smanjenje ugovora...

Postao je u očima navijača, usudili bismo se kazati, najomiljeniji tip iz Hajduka. Nastranu Maleš, svi ljudi iz Nadzornog odbora koje su navijači sami izabrali, Balakov je broj jedan. Ne treba stoga dvojiti, Torcida bi željela da Balakov i dalje vodi Hajduk.

Ima on i protivnika, nije ni njih malo. “Što će nama stranac, k tome još nedovoljno dobar, kada imamo svojih trenera.”

- Ajde, kaži mi što je u šest mjeseci napravio. Niti rezultat, niti igru, nijedan mladi igrač nije iskočio, nitko nije prodan! Svašta smo govorili protiv Špace, a bio je duplo bolji. Balakov samo priča kako “mora da analiziramo, mora da se trsimo”, a ništa ne postiže. A još usto puno košta, ima naših koji su bolji i kvalitetniji - bio je jedan od komentara koje smo slušali jučer na Poljudu. Imamo mi naše trenere, neka Bugarin ode, sukus je priče.

A što je postigao?

A treća skupina, neutralni su oni, prihvaća i jedne i druge argumente. Nije ništa postigao, no nije ni mogao u kratkom roku i u uvjetima koji vladaju. Da je u nekom boljem i uređenijem klubu, i Balakov bi bio bolji kao trener.

- Nije ovo Njemačka, neka tamo ode ako stvarno može. Tamo plaće ne kasne ni dan, a on ima bombu u svlačionici jer ih igrači ne primaju po nekoliko mjeseci. Padne snijeg, pa nema kamo odvesti momčad na trening. A sada, kada je stanje bolje, mora na umjetnu travu jer Hajduk nema prava pomoćna igrališta. Neka ode u Njemačku ako može, ipak je to njegova druga domovina - komentirao je jedan splitski trener.

Mišljenja su podijeljena, odlučili li ostati, Balakov će zaslužiti odobravanje. No ode li ipak, bit će i onih koji će mu s guštom kazati “zbogom i ne vraćaj se više”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 00:07