Ivan Brkic / Glas Podravine / CROPIX
CRVENI U SERIJI

Splićani kaznili brojne promašaje Slaven Belupa, Ivan Katalinić dobio otkaz!

Slaven je poveo pogotkom Filipovića (41), ali su Splićani prekrenuli u drugom dijelu, te pogocima Vrgoča (71) i veterana Mate Bilić (87) došli do vrijedne pobjede
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. rujan 2013. 19:14

Stanko Mršić blistao je od sreće nakon prve gostujuće pobjede ove sezone. Dugo je Split bio u podređenom položaju, Farmaceuti su imali vodstvo i igrali bolje, ali svoje prilike nisu uspjeli iskoristiti. Iskusna je momčad Splita to znala kazniti, Mršić je pogodio s izmjenama, Glavina je bio asistent, a Vrgoč i Bilić strijelci za vrijednu pobjedu u Koprivnici.

- Moram reći da sam jako sretan s obzirom da je ovo prva pobjeda u gostima nakon devet kola. Naravno, nije bilo zgodno doći ovdje jer je Belupo u ovom trenutku u teškoj situaciji, nema bodova, a vidjeli ste da im igra nije problem. Solidno su odigrali i mi i oni, bila je prava, rekao bih engleska utakmica. Bilo je otvoreno pitanje pobjednika, bilo je šansi s obje strane, mi smo na kraju imali više sreće i uzeli ta tri boda koja su vrlo bitna - rekao je Mršić.

Slaven je u većem dijelu susreta bio bolja momčad, no sad im to malo vrijedi. Prilike se u ovakvim utakmicama moraju iskoristiti, a Novinić je u 18. minuti pogodio vratnicu, Glavica je u 57. promašio zicer i potom u 59. minuti uzdrmao vratnicu.

- Vidjeli ste da smo mi bili puno bolja momčad, međutim ja ne mogu zabijati, to imaju zadatak moji igrači. Mogli smo "unakaziti" Split nakon vodstva od 1:0, ali nismo - rekao je Slavenov trener Ivan Katalinić, koji je nakon sedmog poraza ove sezone osuo paljbu po ljudima u crnome.

- Nisam dosad govorio o sucima, ali moram ovaj put nešto reći. Kako mogu suditi suci iz Osijeka, znamo da se Osijek isto bori za opstanak kao i mi, i nije mi jasno da su ljudi koji rade u tome napravili da svi suci dođu iz Osijeka. Drugo, kod drugog gola bio je čisti prekršaj na centru, nije ga dosudio i mi smo izgubili utakmicu. Što više kazati, mislim da ovo nije prvi put da su nas suci ovdje oštetili.

Na njegove riječi nadovezao se Mršić:

- Zabili su taj gol iz faula koji možda nije bio faul. Možda je i bio penal za nas kad je lopta jednog igrača udarila u ruku. Ja neću o tome pričati, ali u svakom slučaju bih pohvalio i domaću momčad, i nas. Bila je to prava muška, engleska utakmica gdje nije bio prekršaja kao u košarci - kazao je Splitov trener.

Katalinića su pitali i je li zabrinut za svoju poziciju nakon pet osvojenih bodova u 10 kola.

- Slušajte, ja se ne plašim. Na potezu je Uprava. Ja radim pošteno, mi igramo dosta dobro kakvi kadar imamo. Igrali smo protiv jedne iskusne ekipe, pogledajte koji su to sve igrači kod njih, koji su kod nas, bez obzira što smo mi bili bolji. Na kraju, kad je trebalo presuditi utakmicu, onda su oni odlučili i dobili zasluženo jer su osjetili da mogu, a mi nismo znali parirati u zadnjih 15 minuta. Kad čiste prilike ne zabiješ, onda dođe kazna. Iskusnija je Split ekipa, koja ima Križanca i Bilića, što dalje govoriti.

Bile su to i posljednje Katalinićeve riječi u ulozi trenera Slavena Belupa. Na hitnoj sjednici Uprave održanoj u uredu direktora Zvonimira Šimunovića odmah nakon utakmice usvojena je jednoglasna odluka o njegovoj smjeni. Ime novog trenera moglo bi biti poznato već danas ili sutra, a do daljnjega će momčad voditi pomoćni trener Josip Omrčen-Čeko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. rujan 2024 07:41