Dorian Horvat / Cropix
DRAMA U OSIJEKU

Špehar: Momčad nema karaktera, suci su protiv nas, igrači zatvaraju klubove...

'Ljut sam zbog spoznaje da nema pravog profesionalizma kod nekih. Saznao sam kako naše igrače viđaju u noćnom životu u tjednu uoči utakmice. To je nedopustivo'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. listopad 2010. 12:59

Nedavno je predsjednik NK Osijek Robert Špehar izjavio:

- Imam apsolutno povjerenje u naše suce. Uvjeren sam da su i kvalitetni i pošteni.

Nakon utakmice u Splitu i poraza Bijelo-plavih poslije dosuđenog kaznenog udarca u sam smiraj utakmice ni Oko Sokolovo nije moglo ustanoviti je li bilo kontakta Lukačevića i Pehara, a kamoli prekršaja.

- Mišljenje o sucima nisam promijenio. I dalje vjerujem u njih, ali činjenice govore same za sebe. Na tri uzastopna gostovanja, koja sam pratio iz lože, teško smo oštećeni. U Zagrebu, s Hrvatskim dragovoljcem nije nam dosuđen jedanaesterac, potom s Interom u Zaprešiću, a sad je protiv nas u Splitu dosuđen, iako smatramo da prekršaja nije bilo. Ili, ako ćemo detaljnije, u toj je akciji nešto prije trebao biti suđen prekršaj u našu korist, a nije - razočarano ja kazao predsjednik Špehar.

Suci, unatoč tome nisu izgubili Špeharovo povjerenje.

- Dok god sam predsjednik kluba, nitko od sudaca neće u Osijeku biti dočekivan ničim osim gostuljubivošću, a nikakvim prohtjevima, pritiscima ili bilo čime drugim što bi ih navodilo na naklonost prema nama. Smeta mi, međutim, nešto drugo. Često slušam i čitam kako Osječani imaju sudački lobi. Ma gdje je taj... Mi od njega niti imamo koristi, niti ćemo je tražiti.

Novi je ovosezonski poraz Bijelo-plave “zalijepio” na plasman ispod svih očekivanja. A igra u Splitu bila je i očajna.

- Točno, zbog toga bi me i bod da smo osvojili razočarao, pa nismo u devedeset minuta zapucali prema suparničkim vratima. Split se borio i ne mogu domaćima nego čestitati na tome, ali i on je igrao iznimno loše. U vrhu je tablice, a mi deveti. Razlike nema ili su nijanse u pitanju. Od kada pamtim, nisam doživio da oba vratara ostanu neocijenjena. Pa kakav je to nogomet!

Daleko je u Osijeku od idile. Kad ne ide, onda na površinu izlazi sva prljavština. Nažalost, ima je.

- Razočaran sam što naša momčad nema karakter. To je ono na čemu ćemo svi u klubu, poglavito trener i njegovi suradnici, morati svakodnevno raditi. Ljut sam zbog spoznaje da nema ni pravog profesionalizma kod nekih. Saznao sam kako neke naše igrače viđaju u noćnom životu u tjednu uoči utakmice. Tako nešto je nedopustivo. Ustanovit ćemo o kome se radi, sve ispitati, pa ako treba posegnuti i za drastičnim kažnjavanjem. U ovom će klubu ostati samo istinski profesionalci, oni koji znaju što to znači i koji su za to spremni podnijeti žrtvu - naglasio je Špehar.

Priča se i o nekom tihom revoltu, nezadovoljstvu...

- U tri posljednja mjeseca naši su igrači dobili od bivše uprave šest zaostalih plaća, a kad sam stupio na dužnost s novim čelništvom isplaćena im je još jedna. Ima nekih obveza još naspram igrača, ali nema novca, nije ga nikad ni bilo. Onaj koji misli da odmah mora dobiti sve, koji nema strpljenja i razumijevanja, neka to kaže bez ustručavanja, pa i po cijenu da se rastanemo, ali disciplina se ne smije narušavati - kazao je za kraj predsjednik Špehar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. rujan 2024 23:56