AFP
IVAN RAKITIĆ:

Španjolci su mi poručili: 'Sredite Irsku i Italiju, pa ćemo odigrati prijateljsku utakmicu'

'Dugo sam osjećao posljedice ozljede. Postoje mnogi primjeri da su se igrači vratili, pa im je ponovno puknula ta metatarzalna kost. Zato sam išao sporije'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. prosinac 2011. 17:50

Protiv Reala u subotu Ivan Rakitić igrao je do 68. minute. Iako su Madriđani uvjerljivo pobijedili, žali za boljim rezultatom...

- Da smo imali sreće, moglo je totalno drukčije završiti. U prvom poluvremenu propustili smo tri sjajne šanse, igrali smo fenomenalno. Oni su na kraju od sedam udaraca na gol zabili šest puta.

Drži da je Barcelona i ove godine bliža tituli...

- Nedavni El Clasico neće odlučiti, rješenje prvenstva dogodit će se u takozvanim malim utakmicama. Real ima određenu prednost, ali nadam se da će Barca osvojiti titulu. Više volim gledati njihov nogomet.

Rakitić je u prošloj sezonu vrlo često zabijao, u tekućoj nije dao niti jedan gol...

- Dugo sam osjećao posljedice ozljede. Postoje mnogi primjeri da su se igrači vratili, pa im je ponovno puknula ta metatarzalna kost. Zato sam išao sporije. Ipak, zadovoljan sam svojim igrama, a 2012. će biti za mene i mnogo bolja godina.

Kaže da povremeno popriča sa suigračima Negredom i Jesusom Navasom, reprezentativcima Španjolske, o Euru...

- Rekao mi je Negredo "mi ćemo dobiti i Italiju i Irsku, a vi se potruditi da učinite isto, pa će nas međusobni susret biti prijateljski". Radujem se toj utakmici sa Španjolskom. Oni ne da su favoriti nego mnogo više od toga, ali mi imamo borbenost i uz malo sreće svašta je moguće.

Ivan 26. prosinca dolazi u Split na turnir Četiri kafića gdje tradicionalno igra za Tropic club.

- Kratak je odmor, tek tjedan dana, zato ću ostati samo jedan dan, ali jasno da ću se odazvati "kumu" Keti, radi se o lijepoj akciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 05:22