Karlovac, 031010.1. liga NHL, Karlovac - Hajduk.Na slici: Stanko Poklepovic, trener Hajduka.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX
'MA PUSTI ĐUBRE...'

Špaco o Ljubičiću: Sudac je bio bahat prema igračima, skoro da ih je vrijeđao...

Sudac je u zapisniku napisao: 'Trener Hajduka mi je rekao: 'Čujem da govoriš mojim igračima da su bahati, a bahat si ti’ Na to je Gabrić dodao: 'Pusti đubre, tko mu j... m....'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. listopad 2010. 17:17

Prije nego se sa 16 igrača i dvojicom vratara uputio na mini pripreme u hotel Park u Širokom Brijegu, trener Hajduka Stanko Poklepović s novinarima je porazgovarao o stanju u momčadi i iskušenjima koja ih očekuju. No nije sasvim arhivirao niti utakmicu u Karlovcu, naročito suđenje. Sudac Domagoj Ljubičić prijavio je njega i Tončija Gabrića zbog vrijeđanja, no Špaco ima svoju verziju “razgovora ugodnog”.

- Kako su mi igrači kazali, sudac je s njima pričao na način na koji ne smije. Govorio im je da su prebahati i da traže ustupke, skoro da ih je vrijeđao. Na intervenciju igrača ja sam mu kazao da je zauzeo poziciju koja mu ne pripada, da se ne može tako ponašati. On je mene prijavio, ja njega nemam kome.

Istražili smo što je napisao Ljubičić i doznali: “Trener gostujuće momčadi Stanko Poklepović mi je po odlasku s terena grubim, napadačkim tonom rekao: 'Čujem da govoriš mojim igračima da su bahati, a bahat si ti, tako se i ponašaš!’ Na to je njegov pomoćnik Tonči Gabrić dodao: 'Pusti đubre, tko mu j... m....!” Jasno, na potezu je disciplinski sudac 1. HNL Krešimir Vlajčević.

U međuvremenu, Špaco je argumentirano branio i Ahmada Sharbinija, promašeni zicer koji je Bijelima mogao donijeti pobjedu.

- On je samo deset minuta proveo u igri pa mu treba oprostiti promašaj, makar je skup. Zamjeram obrani, da ovaj šutne (Novinić, nap. a.), a nitko mu ne uđe u blok - ponavlja Poklepović.

Bijele je sada prestigao Dinamo, no to nije previše ražalostilo trenera Poklepovića. Napravio je on niz od 19 prvenstvenih utakmica bez poraza, još od ožujka kada je slavila Lokomotiva.

- Lokomotiva je bila ukradena, ne izgubljena... Nedostaje nam još iskustva, momčad je mlada i zelena. Važno je da smo s Dinamom u balansu, bod više ili manje. Mislim da se nitko neće odvojiti na više od bod-dva prednosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 22:29