Srdjan Vrancic / CROPIX
NAJBOLJI I KAD POSTI

SOUDANI MORA OSTATI! Mamić brutalno iskren: 'Dinamo bez njega nije ista momčad!'

Dinamo ovog trenutka ne može bez ovog nogometaša kojeg je plavom klubu preporučio Halilhodžić
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. srpanj 2014. 12:19

Ako je ikada postojala bilo kakva, makar i najsitnija dvojba oko toga treba li Dinamo pozitivno odgovoriti na ponude koje su posljednjih mjeseci stizale za alžirskog reprezentativca Soudanija, u utorak je stigao dogovor. Ni slučajno! Gospodo iz Maksimira, zavežite Alžirca za svoju svlačionicu, neka čovjek svoj četverogodišnji ugovor odradi do kraja, možete mu ga u međuvremenu još i “podebljati”. Dinamo ovog trenutka ne može bez ovog nogometaša kojeg je plavom klubu preporučio Vahid Halilhodžić. Svaka čast Vahi, stvarno je znao izabrati koga treba pogurnuti prema Maksimiru. U intervjuu Sportskim novostima poznati trener je kazao kako ga Zoran Mamić često zove. Ima i zašto, sigurno mu često i kaže ”Vaha, svaka čast na Soudaniju”.

Soudani je bio najbolji igrač Modrih na utakmici sa Žalgirisom. Kad se činilo da Mamićevi dečki muče loptu kao vrag grješnu dušu, te da će vrlo teško zabiti pogodak, Soudani je zabio na sjajnu asistenciju Čopa.

Tako je “otvorio” Litavce, nakon toga gola počeli su sve više glavinjati, a uskoro im se mreža zatresla i drugi put.

Alžirac je trasirao Dinamov put prema sljedećem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Još za vrijeme priprema u Sloveniji, trener Zoran Mamić bio je brutalno iskren:

- Dinamo sa Soudanijem i bez njega nije ista momčad!

To se pokazalo vrlo brzo, već na prvoj stepenici novoga Dinamova europskog puta. Alžirac je prevaga, on uvijek može “nešto više”, odlučiti ili preokrenuti tijek događanja na utakmici. Gledali smo ga i na Mundialu u Brazilu. Među velikim svjetskim zvijezdama nije ustuknuo, dapače, bio je zapažen u reprezentaciji koja je bila jedna od pozitivnih iznenađenja Svjetskog prvenstva.

Sigurno je da Soudani nije došao kako bi u Maksimiru završio karijeru. Planovi mu sežu na neke druge meridijane, ali u ovom slučaju, s obzirom na trajanje ugovora, pita se Dinamo. Zasad je Alžircu postavljen ogromni znak “stop” kad je u pitanju napuštanje Maksimira i on to dobro zna. Neki su špekulirali da će zbog toga biti nezadovoljan i ljut te da će se to odraziti na njegove igre u plavom dresu. Bile su to krive špekulacije, već na prvoj euroutakmici nakon povratka sa Svjetskog prvenstva Soudani je pokazao svoju klasu, a posebno je bila upečatljiva njegova borbenost, istinsko izgaranje na travnjaku. Uz dodatak da je prvi put u utorak jeo u 15. minuti utakmice, u 21 sat. Tada je prišao klupi kako bi progutao komadić banane. Vrijeme je ramazana...

Zanimljivo, Soudani uopće nije trebao igrati protiv Žalgirisa. Nakon povratka s brazilskog Mundiala, Mamić ga je želio malo odmoriti, imao je tzv. prilagođene treninge. Međutim, trener je u predvečerje utakmice s Litavcima ipak odlučio da Soudani starta, shvatio je da će bez njega biti teško probiti Žalgiris. Fenomenalan pogodak, “a la Van Gaal”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 16:27