Srđan Vrančić/CROPIX
BRAZILAC U PROBLEMIMA

Šok u Maksimiru! Sammiru zbog Ahilove tetive upitan proljetni dio sezone

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. veljača 2012. 23:22

Sammir postaje veliki problem Dinama! U petak je Brazilcu ultrazvukom pregledana ozlijeđena Ahilova tetiva, vijesti nisu dobre.

- Sammir ima kroničnu promjenu na Ahilovoj tetivi, tu ozljedu jako je teško izliječiti - referirao je liječnik Dinama, Božidar Šebečić.

Mučio se Sammir, mučio, poput Sizifa gurao tu nesretnu ozljedu, ali patnje se nastavljaju. Neki su čak sumnjali da pomalo simulira jer je ljutit što nije otišao iz Dinama, što nije napravio nekakav adekvatan transfer. Međutim, istina je ipak drukčija, modri veznjak je očito ozbiljnije ozlijeđen. U ponedjeljak će otputovati s momčadi u Rovinj, ali neće moći trenirati punim kapacitetom.

- Ako mu se nakon povratka iz Rovinja stanje ne popravi, počet ćemo s agresivnijim liječenjem - kaže Šebečić.

Sličnu ozljedu Ahilove tetive imao je i Vedran Ćorluka, ali će Dinamov liječnik kazati da se kod hrvatskog reprezentativca ipak radilo o težoj neugodi. Hoće li na kraju Sammir završiti na operaciji?

- U takvim slučajevima kao što je Sammirov operacija je rijetka. Pokušat ćemo sve da ga osposobimo liječenjem - kaže Šebečić.

Na pitanje kad će Sammir biti spreman za igru, liječnik Dinama je zaključio:

- To je teško kazati u ovom trenutku.

Ozbiljno jest, to je definitivno. Bez obzira kako će se ozljeda dalje razvijati, razvidno je kako je Sammir propustio prave pripreme za ovu sezonu. Trebat će mu dosta vremena za hvatanje ritma, prave forme, ova polusezona za njega bi mogla biti bremenita, da ne kažemo izgubljena. Na proljeće nema previše utakmica, Dinamo će se boriti za naslov, neće biti vremena za eksperimente i provjeravanja hoće li moći ili ne. Ovo su svakako najteži trenuci Sammirove karijere. Svi njegovi noćni izlasci, nedolazak na trening, kazne i suspenzija bili su mačji kašalj prema ovoj ozljedi...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 18:56