Split, 120615.Gradski stadion Poljud.Kvalifikacijska utakmica 6. kola skupine H za EP 2016. godine izmedju Hrvatske i Italije.Na poljudskom travnjaku netko je preko noci iscrtao kukasti kriz.Na fotografiji: pregledavanje i uzimanje uzorka trave navodnog kukastog kriza (svastike) koji je zapazen ispred klupe Hrvatskih igraca.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric / CROPIX
ŽIVCI NA MAKSIMUMU

SLUČAJ 'SVASTIKA' Uefin delegat otkrio kakva kazna bi mogla snaći Vatrene

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 15. lipanj 2015. 00:49

Nakon što je Hrvatska na Poljudu doživjela novu sramotu , ali ne u vidu rezultata, već nakon poteza huligana koji je na travnajku raznim kemikalijama iscrtao kukasti križ, hrvatsku javnost najviše zanima kakva sada kazna očekuje HNS.

Na Dnevniku Nove TV gostovao je Duško Grabovac, inače delegat UEFE, koji je dao svoje viđenje glede toga u kakvim bi se problemima mogli naći Vatreni.

- Stvar koja se dogodila je strašna, ali treba ostati hladne glave i gledati kako se spasiti. Treba vidjeti kako je Poljud bio osiguran. Taj čin je bio dobro osmišljen - kazao je Grabovac.

Kakva kazna očekuje Hrvatsku?

- Hrvatska će sigurno biti kažnjena. UEFA ima nultu stopu tolerancije na ovakve ispade, a i ovo nije prvi put da se ovako nešto dogodilo. Naš argument bi mogao biti da bi drakonska kazna išla na ruku počinitelju, ali mi smo već novčanu kaznu i utakmicu bez gledatelja dobili. Sada bi na redu trebala biti teža kazna. Novčana kazna i oduzimanje boda ili bodova neki je realni slijed događaja. Ovo što se dogodilo je nešto više od nogometa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 08:35