APSURDI HNS-A

Slučaj dopinga u HNL-u, a Rusanova skriva identitet. Prezime im govori da je Hrvat

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. veljača 2012. 12:44

U HNL-u se pojavio slučaj dopinga. I rekli bismo O.K., ništa čudno, dok se Albertu Contadoru uzima Toure de France, nakon što su poništene mnoge medalje u raznim sportovima, Uefa je nedavno kaznila igrača Viktorije Plzen, aktera Lige prvaka, nije čudno da i u našem nogometu netko bude pozitivan, što je ustanovio Toksikološki zavod prilikom jedne od kontrola.

No, HNS ne želi objaviti o kome se radi. Jučer se sastala Disciplinska komisija, nju čine predsjednik Tin Dolički te članovi Stjepan Benčić, Zvonimir Gnjidić, Rudolf Krznarić, kao i Darko Jambrović koji nije došao na sjednicu. Odredili su kaznu tom mladiću, međutim, zasad nemaju namjeru reći niti kako je sankcioniran. Tajnik Vlado Iveta jedino je kazao:

- To zapravo i nije pravi doping. Pronađene su mu neke nedopuštene supstance, u benignoj količini.

Zar je moguće da bi Kuća nogometa štitila drogeraša?

- Ne, nipošto, nikoga ne skrivamo niti je to cilj. Samo se držimo propisa Fife koji kažu da se ne izlazi s imenom u javnost dok odluka ne bude pravomoćna - odgovorio je Tin Dolički i dodao:

- Zapravo se radi o beznačajnom slučaju koji nije vrijedan vašeg pera. U redu, kad bi moje dijete imalo taj problem to bi me zgrozilo, ali daleko je od šmrkanja kokaina.

Neslužbene informacije govore da je dotični bio na tulumu kojeg je obilježila marihuana. Je li riječ o velikom imenu?

- Nisam čuo za njega, ništa mi nije značilo. Po prezimenu mi se čini da je Hrvat - zaključio je Dolički, inače predsjednik Lokomotive. A kazna će biti pravomoćna nakon odluke Komisije za žalbe, ukoliko joj se nogometaš javi. Kako god, čeka ga vremenska sankcija, na proljeće neće igrati i kratko će moći ostati tajnovit. Dosad je u HNL-u ustanovljen jedan slučaju dopinga, negdašnjeg igrača Zadra Josipa Modrića. Ali bilo je afera, poput odbijanja Marka Viduke da pristupi kontroli u Splitu 1998. godine. Aktualni je pak grješnik sve priznao, nije niti želio odazvati se B testu. Zasad se tek špekulira da je riječ o splitskom igraču.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 07:19