Davor Žunić/CROPIX
JASNA PORUKA

SLOVENAC OTKRIO RECEPT ZA SVRGAVANJE DINAMA S TRONA 'Ako se to zbroji, bit ćemo prvi!'

Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 13. siječanj 2016. 09:25

Na prvi ovogodišnji susret s novinarima Matjaž Kek stigao je vedar i nasmijan u društvu sportskog direktora Srećka Juričića i njegova zamjenika Ivana Mancea, a isti su dojam ostavile i njegove prve riječi.

- Želim trenirati i imati ekipu koja može pobijediti svakoga. Ako se to zbroji, onda znači da smo prvi. Ja želim takvu ekipu i namjeravam je tako pripremiti - odlučno je najavio slovenski strateg koji u subotu 16. siječnja s ekipom odlazi na desetodnevne pripreme u Dubai.

- Imamo mi dobre uvjete i tu na Rujevici, ali Dubai je nagrada i dobra promocija kluba, a ujedno i dodatni motiv za nastavak sezone. Imamo kadar koji je već bio na prvoj poziciji u prvenstvu. No, nismo to uspjeli zadržati. Sredinom jesenskog dijela igrali smo dobro, djelovali moćno i dominantno, prikazali moderan nogomet. Primili smo malo golova i nije to bila samo igra na kontre kako su to neki htjeli prikazati, ali svatko gleda nogomet na svoj način. Vjerujem da možemo ponovno pronaći tu igru - istaknuo je Kek.

O prijelaznom roku više je govorio sportski direktor Juričić, ali nije puno toga otkrio.

- Nastojim zadržati postojeći kadar. Produljili smo ugovor sa Samardžićem do 2019., još uvijek intenzivno pregovaramo s Napolijem i nadam se sretnom ishodu prema kojemu bi Radošević ostao na Rujevici. Od pojačanja, na meti su nam dva-tri igrača i nešto od toga možda će do kraja tjedna biti realizirano - rekao je Juričić.

Kao i uvijek, nije želio govoriti o imenima.

- Mogu vam samo reći da se radi o profilu igrača koji su usmjereni prema napadu - izjavio je Juričić koji se osvrnuo i na izostanak Sharbinija s prvog treninga.

- Nismo imali nikakav sastanak zasad. Iz Kine je stigla jedna ponuda, ali to je u međuvremenu propalo i Sharbini je igrač Rijeke. Ima ugovor iz kojega proizlaze obaveze kao što je dolazak na prozivku i treninge, i to je sve što ja znam - dodao je Juričić, a potom se na istu temu nadovezao Kek.

- Ja sam imao sastanak i dug razgovor sa Sharbinijem. Isto tako razgovarali smo i prije blagdana kada je dobio program po kojem je trebao raditi. Želim da se taj problem riješi na način koji zadovoljava sve strane. Ono što znam jest da niti jednog trenutka nije bilo upitno hoće li se ugovor s njim raskinuti ili ne. Anas ima tretman kao i svi ostali igrači pod ugovorom, a najmanje što klubu treba je da se po pitanju Sharbinija sada razdvajaju navijači - izjavio je Kek.

No, na pitanje ide li Sharbini na pripreme u Dubai, slovenski strateg nije dao precizan odgovor:

- Popis igrača koji idu u Dubai još se sastavlja.

U međuvremenu, Sharbini se ni jučer nije pojavio na treningu, a oglasio se i njegov otac Jamal.

- Ne žele Anasa, ali ga sada vraćaju zbog navijača. Prvo su mu rekli da više ne treba dolaziti, a sada krivnju pokušavaju prebaciti na Anasa, iako su znali da se neće pojaviti nakon što su mu rekli da više ne računaju na njega - pojasnio je Jamal. Prema njegovim riječima, čeka se povratak predsjednika Miškovića za sastanak na kojemu bi se trebao riješiti slučaj Sharbini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 15:41