Boris Kovačev / Cropix
OPREZA NIKAD DOSTA

Slaven Bilić upozorava: Nitko nije veći optimist od mene, no ovo su najopasnije utakmice

Hrvatski nogometaši u srijedu se pobjedom protiv Malte vraćaju na 1. mjesto svoje kvalifikacijske skupine za Euro 2012. i kalendarsku godinu završavaju bez poraza
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 16. studeni 2010. 15:10

ČATEŽ - Uoči kvalifikacijskog nadmetanja s Maltežanima (Maksimir, 17.30) obilježit će se 20 godina od prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije sa SAD-om.

- Ova generacija se želi zahvaliti onoj, a najlješi poklon bit će pobjeda - naglasio je naš kapetan Darijo Srna, koji se dobro sjeća Malte iz 2005...

- Tada smo doletjeli tamo izravno s Islanda, put je ostavio trag, bili smo umorni, kao što smo djelomično i danas. No, tada smo si sami bili krivi za 1-1, jer nismo dovoljno odlučno ušli u utakmicu. U srijedu nam se to neće ponoviti, stisnut ćemo ih od prve minute - poručuje Srna, a izbornik Slaven Bilić se nadovezuje:

- U ponedjeljak popodne smo odradili odličan trening, nakon kojeg smo još više uvjereni da nema straha za srijedu, bit ćemo spremni kao da je s druge strane Španjolska. Gledat ćemo još s igračima njihovu utakmicu s Gruzijom, koja im je napravila jednu poluprliliku, a Malta u 78. imala najčišću šansu, jedan na jedan s vratarom. Ne bježimo od činenice da smo bolji, dapače, to i potenciramo, no papir trebamo potvrditi na terenu. Nitko nije veći optimist od mene, no ovo su najopasnije utakmice - upozorava Bilić, koji priželjkuje visoku pobjedu i ovacije publike:

- U srijedu je veliki dan za Hrvatsku jer slavimo 20 godina od utamice sa SAD-om, hvala IO-u HNS-a na odluci da ulaz u srijedu bude besplatan svim gledateljima - poručio je izbornik.

Naglašavamo da je ulaz besplatan, nije slobodan kao za Dinamo, što znači da na blagajnama treba podići besplatne ulaznice (najviše četiri) uz predočenje osobne.

Marković, Mamić i Splićani nisu rasisti

Na Svjetski dan tolerancije Biliću je sletjelo pitanje što kaže na govor mržnje koji je zapljusnuo hrvatski eter iz ustiju nogometnih dužnosnika ( Marković, Mamić) i navijača (Split).

- Nije da nekoga branim, ali ljudi koji se tih pitanja dotaknu na negativan način ili što zvižde crncima ne rade to jer su stvarno rasisti, nego jednostavno ne razmišljaju prije nego što kažu.

Bodalec pjeva Ružu hrvatsku

Zakašnjelo HNS-ovo obilježavanje 20. jubileja prve utakmice sa SAD-om započet će svečanim ručkom tadašnjih igrača s predstavnicima današnjeg američkog veleposlanstva. Potom će svi skupa na Maksimir, gdje će biti predstavljeni publici u 17 sati, uz zabavno-glazbeni program, a Mladen Bodalec će kao i 17. listopada 1990. uživo pjevati Ružu hrvatsku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. rujan 2024 10:40