Marko Todorov / CROPIX
DINAMOVIM STOPAMA

SKANDAL U ZAPREŠIĆU Zbog propusta zavladala panika na klupi: Hrvatska U21 reprezentacija gubi utakmicu zbog nemara?

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija u svom je sedmom nastupu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2017. u Poljskoj upisala i šestu pobjedu savladavši Estoniju u Zaprešiću s 2:1. No, pobjedu bi mogla izgubiti naknadno, zbog greške u protokolu i nemarnosti.
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 28. ožujak 2016. 22:45

Zvuči nevjerojatno, ali Estonija bi mogla dobiti utakmicu za zelenim stolom zbog greške u protokolu i nemarnosti. Naime, u 46. minuti utakmice u Zaprešiću u igru je ušao Ivan Fiolić zamjenivši pritom Antonia Milića. Međutim, ime napadača Lokomotive nije bilo u službenom zapisniku utakmice.

Shvativši potencijalnu grešku, na klupi Hrvatske zavladala je panika. Tajnik Zlatko Nakić otišao je s klupe naoružan papirima dok je delegat Aristeidis Stavropoulos iz Grčke izvukao mobitel te slikao Fiolića u igri… Vijest je brzo stigla do svečane lože iz koje je Davor Šuker, odmah po završetku utakmice, odjurio do svlačionice bez riječi ali s ljutitim izrazom lica. Malo kasnije, pitali smo Nenada Gračana što se zapravo dogodilo s Fiolićem, ali izbornika je u odgovoru preduhitrio djelatnik HNS-a Antonio Pavlović.

- Radi se o tehničkoj greški, u komunikaciji smo s Uefom i čekamo da se to riješi – rekao je Pavlović.

Što se dogodilo i tko je kriv u lancu koji kreće od tajnika reprezentacije pa preko delegata utakmice te četvrtog suca za sada nije poznato. Nakon utakmice se vijećalo na stadionu u Zaprešiću ali epilog nije bio poznat. Sve se čini da će posljednju imati disciplinska komisija u Nyonu, ista ona koja je izbacila Dinamo iz juniorske Lige prvaka zbog slične greške…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 21:22