Zagreb, 031010.Stadion u Maksimiru.1. HNL, 10. kolo.Dinamo - Istra 1961.Na fotografiji: Sammir i Fatos Beqiraj slave gol.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
VAHA IH POTJERAO

SKANDAL Sammir, Calello, Ibanez i Cufre 'ružili' do 4 ujutro, čekaju ih kazne!

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 22. studeni 2010. 21:36

ZAGREB - Trener Dinama Vahid Halilhodžić u ponedjeljak je petorici svojih nogometaša pokazao izlazna vrata svlačionice i poslao ih Zdravku Mamiću zbog povrede discipline. Neslužbeno saznajemo da je riječ o Sammiru, Calellu, Cufreu i Ibanezu, koji su s djevojkama i suprugama do tri ujutro slavili pobjedu protiv Hrvatskog dragovoljca, ujedno je to bio i oproštaj Calellove djevojke koja se vraća u Argentinu. “Mjesto zločina” bio je klub Gallery na Jarunu.

Nije trebalo dugo vremena da informacija o noćnom provodu stigne do Vahida Halilhodžića, koji je odlučio pokazati mišiće i autoritet.

- Ogriješili su se o disciplinu i trener je iskoristio svoje pravo odstraniti ih iz momčadi. O konkretnim imenima i kaznama ćemo nakon utakmice s Osijekom - potvrdio nam je Tomislav Marčinko, direktor za komunikaciju.

“Kažnjeničkoj bojni” pridružio se i Čileanac Pedro Morales koji će biti kažnjen zbog produženog odmora u domovini, a njegova će kazna biti rigoroznija. Kako saznajemo, Vaha nije “popušio” njegovu priču o problemima s vizom i Morales ima slobodne ruke da si pronađe novi klub, dakako uz primjerenu odštetu Dinamu.

Da nešto nije u redu u svlačionici Dinama moglo se zaključiti u ponedjeljak u podne, kada je Halilhodžić ničim izazvan počeo pričati o kršenju klupske discipline.

- Neki moraju respektirati ovaj klub i dres Dinama mnogo više nego što to sada čine - bio je jasan Halilhodžić, a njegovu rečenicu novinari su protumačili kao jasnu poruku Pedru Moralesu. U tim trenucima nismo znali da je netko “druknuo” treneru da se južnoamerička kolonija opustila na Jarunu gotovo tri sata duže nego što je to smjela.

Nakon što su četvorica “provaljena”, netko je brže, bolje proširio vijest da slijede raskidi ugovora s Calellom, Ibanezom i Moralesom te da će Cufre i Sammir biti novčano kažnjeni. Međutim, kazne će biti isključivo novčane, osim za Moralesa. No, Vaha ih je suspendirao za utakmicu s Osijekom.

- Treba preuzeti odgovornost i raspodijeliti je. Jer, nije samo trener na platnoj listi. Na zapadu se to rješava vrlo jednostavno. S kaznama od tri nule, a ispred dvoznamenkasti ili troznamenkasti broj - rekao je Vahid Halilhodžić, dodavši da ne voli kažnjavati, ali…

- To je jedini način da se uspostavi red.

To je već treći incident u vrlo kratkom vremenu. Podsjetimo, nakon utakmice sa Zadrom obračunali su se Rukavina i Ademi. Potonji je zaradio šljivu ispod oka, a Rukavina je morao platiti 80 tisuća kuna dobrotvornim udrugama. Nakon toga je slijedio slučaj Morales, a posljednji u nizu je ovaj događaj u subotu. Unatoč dobrim rezultatima koji prate Dinamo te činjenici da su sedam bodova ispred Hajduka i prvi u skupini Europske lige, pravilnik postoji da bi ga se nogometaši pridržavali. Red se mora znati i Vaha doista u ovom slučaju nije imao izbora. Da je amnestirao prijestupnike, vrlo lako bi mogla uslijediti anarhija i gubitak autoriteta. A to si niti jedan trener ne može i neće dozvoliti. Pa makar kaznio najbolje igrače koje ima u svlačionici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 19:54